Cum afectează căldura femeile însărcinate?

Cum afectează căldura femeile însărcinate? Dacă în această vară ai simțit că ai corpul mult mai cald decât în ​​mod normal în timpul sarcinii, nu-ți face griji! A fi însărcinată presupune și o temperatură a corpului mai ridicată. Acest lucru se întâmplă ca urmare a modificărilor hormonale. Dacă sarcina ta este destul de avansată, căldura prea mare poate provoca travaliul și astfel, copilul se poate naște mai devreme.

Iată câteva sfaturi pentru ca tu să te simți mai bine și casa ta să fie mai răcoroasă:

De ce crește temperatura corporală în timpul sarcinii?

Primul indiciu al modului în care căldura afectează femeile însărcinate este faptul că se umflă picioarele. Explicația? Vasele de sânge se îngustează pentru a încerca să mențină corpul rece, provocând inflamație. În plus, femeile însărcinate experimentează și o senzație de arsură la tălpile picioarelor.

Pe de altă parte, în timpul sarcinii este normal să simți valuri de căldură bruște și schimbări de dispoziție. Uneori aceste stări continuă și după naștere. Cauza ambelor probleme este fluctuația hormonilor. În special, scăderea estrogenului este cauza care provoacă valurile de căldură.

Aceste călduri afectează capul, gâtul și pieptul și durează de la câteva secunde până la câteva minute. Sunt, în general, mai frecvente în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru, așa că ai grijă dacă nimerești vara.

Ce să faci pentru a face față căldurii? Iată câteva recomandări generale de care să ții cont:

Aceste recomandări se pot aplica întregii familii, pentru a face mai suportabile zilele de vară.

Hidrateaza-te

Astfel, vei evita deshidratarea și o oarecare frică din cauza scăderii bruște a tensiunii arteriale. Chiar dacă nu ți-e sete, bea apă. Poți seta o alarmă pe telefon care să-ți amintească ca la fiecare oră să bei 1-2 pahare de apă. Dacă adaugi în apă lămâie sau bucăți de aloe vera vei obține o răcorire dublă. De asemenea, între mese consumă fructe suculente de vară. În schimb, spune nu unor bauturi hidratante, datorita conținutului mare de zahar care, în exces, este dușmanul tău și al bebelușului.

Îmbracă-te în haine ușoare și răcoroase

De preferat să fie haine din bumbac, mai naturale, care elimină transpirația prin absorbția acesteia. Pune întotdeauna în geantă un mic ventilator. Această invenție foarte practică te va ajuta să scapi de căldură.

Acasă, stai în încăperi ventilate

Bucură-te de aerul proaspăt dimineața devreme sau seara dacă ai montate la ferestre plase de țânțari. De asemenea, fă câte o baie frecvent. Este una dintre cele mai bune opțiuni pentru răcirea corpului și combaterea valurilor de căldură iritante.

Ce ar trebui să facă femeile însărcinate în caz de insolație?

Dacă căldura este prea mare, poți face insolație, iar temperatura corporală a gravidei depășește 39 de grade. În plus, față de acest simptom, vor apărea amețeli, vărsături, puls rapid, dureri de cap și piele roșiatică sau erupții cutanate. Nu te gândi de două ori să ceri ajutor și mergi cât mai curând la spital. Această insolație, pe lângă faptul că te afectează pe tine personal, afectează și copilul.

Înainte de a ajunge să faci insolație, încearcă să-ți scazi treptat temperatura corpului. Acest lucru trebuie să fie progresiv. Ideea este să recuperezi lichidul pe care corpul l-a pierdut. Bea apă rece și fă dușuri mai reci. În acel moment apa rece se comprimă mai bine pe încheieturi, glezne și frunte. Și, nu uita, dacă situația se complică, mergi la spital cât mai curând posibil.

Dacă te confrunți cu insolație și dacă sarcina este avansată, pot apărea contracții uterine. Aceste contracții sunt cauzate de stresul pe care îl experimentează femeile însărcinate în perioadele de căldură. Odată cu aceste contracții crește producția de hormoni precum oxitocina și prostaglandina, care declanșează nașterea. Acesta este motivul pentru care unii ginecologi cred că nașterile premature cresc în climatele calde.

Ai grijă de tine și de bebelușul tău!

My title page contents