Detox – Salată caldă de sfeclă roșie coaptă și portocale

Detox-Salată de sfeclă roșie și portocale

Detox – Salată caldă de sfeclă roșie coaptă și portocale. Mai exact? Veronica Pacella (nutriționistă și life coah) ne propune o salată caldă și colorată de sfeclă roșie și ne îndeamnă să exploatăm la maximum această legumă valoroasă.

Nutriționista recomandă sfecla roșie, deoarece este o sursă excelentă de acid folic, mangan, potasiu, fier, vitamina A, C și vitamine din grupul B. Sfecla roșie stimulează procesele de detoxifiere a ficatului și conține betacianina, pigmentul care dă culoarea tipică roșiatică, cu activitate antitumorală.

Și pentru că nu doar sfecla roșie este vedeta acestui sezon, ci și portocala, le combinăm și dăm salatei o și mai mare valoare nutrițională. După cum știți, portocala este bogată în vitamina C, vitamina A și antioxidanți. Un consum regulat sporește protecția naturală a corpului, protejează peretele vascular, este anti-hemoragică și este utiă în vedere. Are acțiune detoxifiantă și hipo-colesterolemică, susținând ficatul și rinichii. De asemenea, conține calciu, fier, fosfor și potasiu.

Încercați și nu veți regreta!

Nu știu câți dintre voi agreați această combinație de arome, dar poate după ce gustați, vă veți convinge de gustul minunat, ba chiar vă veți îndrăgosti de el. De asemenea, aceste două ingrediente cu nuanțe roșu-portocaliu sunt foarte bogate în beta-caroten. Acesta este valoros deoarece susține sistemul imunitar,  în purificare și toate procesele biochimice care beneficiază de aceste substanțe nutritive. În plus, gustul acru de portocale stimulează ficatul și promovează digestia.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1 kg de sfeclă roșie, mare
  • sare
  • piper
  • cimbru (sau plante aromatice la alegere)
  • 3 portocale organice
  • 2 cepe
  • 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
  • 2 linguri de muștar
  • 1 lingură de miere

Pregătești așa:

Încălzești cuptorul la 200 de grade Celsius și între timp speli sfecla, fără să o cureți. Faci o crestătură în cruce fiecărei bucăți de sfeclă și le așezi într-o tavă de copt cu pereți înalți, pe care o dai la cuptor. Condimentezi sfecla cu sare, piper, cimbru, coaja de portocală rasă și adaugi apă doar pe fundul vasului. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dai la copt aproximativ 40 de minute.

Între timp, prepari sosul: Amesteci muștarul cu mierea și un vârf de cuțit de sare și piper. Cureți, de asemenea, ceapa și o tai felii, decojești portocalele și le tai în felii. Prăjești puțin semințele de floarea soarelui într-o tigaie fără ulei.

Odată ce sfecla e coaptă, o tai în sferturi și o călești într-o tigaie, împreună cu ceapa și puțin ulei de măsline. Lași până când ceapa devine sticloasă. Adaugi portocalele și presari cimbru. Mai lași puțin pe foc, înainte de a potrivi gustul de sare și piper și servești salata caldă, împreună cu semințele de floarea-soarelui și cu sosul pregătit în prealabil.

 

Nu-i așa că v-am făcut poftă?

My title page contents