La ce ne ajută rutina? Sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos

Poate că te întrebi la ce ne ajută rutina? Oamenii iubesc să facă lucruri cu care sunt obișnuiți, iar rutina oferă o modalitate de a promova sănătatea și bunăstarea prin structură și organizare. A avea o rutină îți poate îmbunătăți mult sănătatea.

 

La ce ne ajută rutina? Multe persoane care nu au niciun tip de rutină suferă de:

Stres. Nicio rutină înseamnă adesea să ai îngrijorarea: „când voi face totul?”.

Somn slab. Dacă ești mereu în urmă cu ceea ce ar fi trebuit să faci cu o zi înainte, probabil că vei rămâne treaz, îngrijorată de ceea ce nu ai făcut.

Mâncare nesănătoasă. Dietele nesănătoase (cum ar fi consumul de mâncare rapidă) devin o obișnuință, dacă nu există timp programat pentru cumpărăturile alimentare. Înlocuitorii rapizi și nesănătoși devin cea mai bună opțiune alimentară atunci când nu ai o rutină, un program bine stabilit într-o zi.

Utilizarea ineficientă a timpului. De multe ori, a nu avea deloc o rutină înseamnă că pur și simplu epuizezi timpul, lăsând lucrurile în derulare și nu profiți la maximum de timp.

La ce ne ajută rutina? Rutinele pot fi distractive

Rutinele pot fi distractive și nu trebuie să fie plictisitoare. Beneficiile lor pentru sănătate te vor face să te întrebi de ce nu ai făcut asta mai devreme: să-ți stabilești o rutină?

La ce ne ajută rutina? Câteva moduri în care o rutină poate ajuta:

Nivelurile de stres mai bune duc la îmbunătățirea sănătății mintale, mai mult timp pentru relaxare și mai puțină anxietate. Lipsa tehnicilor sănătoase de gestionare a stresului te poate predispune unui risc mai mare de boli de inimă. Și prin urmare, îți poate afecta negativ sănătatea generală.

Un somn mai bun te va menține mult timp din zi înviorat. Rutina ta zilnică îți influențează calitatea odihnei. Programul tău de somn și obiceiurile de culcare îți afectează claritatea mentală, performanța, bunăstarea emoțională și nivelul de energie. Este cel mai bine dacă poți menține un timp constant pentru trezire și culcare.

O mai bună sănătate este rezultatul unei mici planificări suplimentare. Planifică alarma puțin mai devreme și vei avea timp să faci exerciții și să iei micul dejun, alimentându-ți corpul pentru toată ziua. Chiar și un mic dejun rapid (și sănătos) te va energiza. Indiferent dacă preferi doar să alergi puțin sau să mergi la sală pentru un antrenament mai mare, este important să-ți faci timp pentru exerciții fizice.

Modelul tău de rutină poate fi un bun exemplu pentru altcineva. Vei demonstrezi importanța și efectul pozitiv pe care îl are rutina asupra sănătății, motivației și stimei de sine.

 

 

My title page contents