Exerciții fizice care reduc anxietatea și te eliberează de stres

Ce exerciții fizice care reduc anxietatea și te eliberează de stres să faci? Dacă suferi de anxietate sau te simți deosebit de tensionată și stresată, iată câteva exerciții simple care te pot ajuta să lupți împotriva acestei stări. 

 

Ameliorarea sau combaterea unei stări de anxietate este posibilă cu exerciții simple de relaxare. Un pic de antrenament, cu o atenție deosebită asupra respirației, te poate ajuta să te simți imediat mai relaxată și să evitați atacurile de panică.

Nu este ușor să obții un echilibru bun între corp și minte, dar contracararea tensiunii este posibilă dacă încerci următoarele exerciții împotriva anxietății:

 

Exerciții fizice care reduc anxietatea

1. Exercițiu de respirație profundă pentru combaterea anxietății

Cel mai eficient exercițiu pentru calmarea anxietății este implicarea într-o respirație profundă cu o imagine relaxantă. Alege un loc confortabil, în care te simți în largul tău (poate fi patul tău sau scaunul tău preferat). Închide ochii și respiră lăsând gândul să curgă liber.

Concentrează-te acum pe o imagine relaxantă, o imagine pe care o asociezi cu ceva pozitiv și respiră lent de mai multe ori, timp de cel puțin cinci minute consecutive. Vei simți cum scade starea de anxietate puțin câte puțin.

2. Combate anxietatea cu exercițiul greutății

Alege o poziție confortabilă, închide ochii și concentrează-te pe brațul drept (dacă ești stângace, pe partea stângă). Începe să-ți imaginezi că brațul tău devine foarte greu și repetă liniștit propoziția: „Brațul meu drept este greoi, foarte greu, total greoi și sunt relaxat”.

Repetă propoziția de mai multe ori, rămânând concentrată pe senzația de greutate a brațului, până când simți că toți ceilalți mușchi ai corpului se relaxează progresiv. Apoi treci la brațul stâng, repetând același exercițiu, apoi continuă cu piciorul drept, piciorul stâng, abdomenul, pieptul, umerii și spatele.

Făcând timp de 10 minute acest exercițiu, te vei simți mult mai relaxată și ușurată de anxietate.

3. Exercițiu de imaginație pentru combaterea anxietății

Anxietatea este uneori o teamă pe care nu o putem numi. Pentru a o învinge, poate fi util să încerci să îi dai o formă folosindu-te de imaginația ta. Prin vizualizarea temerilor tale, vei ajuta anxietatea să dispară.

Închide ochii și încearcă să te întrebi: Ce culoare este anxietatea mea? Care este forma sa? Încearcă să-ți imaginezi fără să te folosești de limbaj. Te va ajuta să te concentrezi și să o faci din ce în ce mai conștient. Nu uita să respiri profund, în timp ce faci acest exercițiu. Vei simți că toate fricile tale apar și nu va trebui să-ți fie frică să le privești în față.

4. Exerciții fizice care reduc anxietatea. Respirația abdominală ca exercițiu de combatere a anxietății

Așează-te confortabil pe pat sau pe canapea și pune o mână pe stomac și una pe piept. Începe exercițiul prin a inhala aer pe nas, continuând cu umflarea burții. Tine-ți respirația câteva secunde, apoi eliberează aerul pe gură.

Datorită respirației care folosește diafragma, vei putea percepe imediat o stare de relaxare profundă și vei putea elibera stresul. Această respirație trebuie folosită și ca bază pentru exercițiile anterioare.

My title page contents