Paste cu broccoli, o combinație pentru orice anotimp

Paste cu broccoli

Paste cu broccoli ar putea fi o variantă de a-i face să mănânce broccoli și pe cei ce nu iubesc această legumă. În mod special pe copii

 

Pregătire: 35 minute

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru paste cu broccoli de :

400 g paste

600 g broccoli congelat

1 ceapă

40 g stafide

40 g alune

Puțin șofran

Parmezan ras

Ulei

Sare

Piper

Pregătești așa:

  1. Scoți broccoli din congelator și-l lași puțin deoparte. După ce s-a dezghețat, desfaci broccoli în buchețele cât mai mici, apoi le opărești 5 minute în apă cu sare.
  2. Speli stafidele sub un jet de apă călduță, după care le lași tot în apă călduță să se hidrateze.
  3. Tai ceapa și o călești în ulei.
  4. Când ceapa devine translucidă, adaugi stafidele scurse de apă, alunele curățate de pielițe și puțin șofran, dizolvat în apă caldă. La sfârșit, potrivești gustul de sare și piper.
  5. În amestecul de mai sus, răstorni și buchețelele de broccoli, torni o jumătate de pahar de apă în care ai opărit broccoli. Lași pe foc și amesteci ușor, până când lichidul începe să scadă și capătă o consistență densă. Între timp, într-o oală mai mare, pui apă cu sare și fierbi pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi de apă și le răstorni pe un platou.
  6. Răstorni broccoli cu sos peste paste și amesteci.
  7. Presari deasupra parmezan sau cașcaval de oi ras și servești.

Sfat!

Ai grijă ca sosul în care fierb buchețelele de broccoli să nu scadă prea tare și să nu se ardă, pentru ca acesta să dea o culoare frumoasă pastelor folosite.

Copiilor s-ar putea să le placă gustul dulceag dat de stafide și să nu refuze preparatul. Se știe că cei mici nu se dau în vânt după broccoli, dar noi trebuie să încercăm tot felul de combinații, pentru a-i face pe aceștia să-l consume.

My title page contents