Cati dintre noi am trait bucurii si tristeti alaturi de prietenii imaginari? Cati? Si cum ne-am bucurat si cum ne-am invartit! Si cum ne-am intristat cand parintii ne-au pus la colt si ne-au spus ca nu exista asa ceva.

 

Ei bine, azi putem afla ca exista. Si doar pentru ca o prietenie e imaginara, asta nu inseamna ca nu e reala. Fred, eroul cartii scoase de amicii de la Editura Pandora M, ne demonstreaza contrariul. Uite cum: daca adaugi putina electricitate, magie sau noroc, un prieten imaginar poate sa apara exact cand ai nevoie de unul? Un prieten imaginar, cum ar fi… Fred.

Fred este cel mai grozav prieten imaginar pe care ti-l poti dori, insa oricat s-ar stradui, de fiecare data pateste la fel: prietenul lui isi gaseste un prieten real in lumea reala, iar Fred incepe sa dispara putin cate putin, asteptand ca altcineva sa si-l doreasca din nou ca prieten imaginar…

Pana cand, intr-o buna zi, un baiat pe nume Sam isi doreste un prieten si Fred isi face aparitia! O vreme, totul e perfect.

Dar ce se intampla atunci cand Sam isi gaseste un prieten real?

E cu putinta ca, de data asta, sa se intample ceva miraculos…?

 

Eoin Colfer este autorul celebrei serii Artemis Fowl, precum si al catorva romane independente, printre care Airman, care s-a bucurat de un succes urias. Cea mai recenta serie semnata de el este W.A.R.P.

Eoin s-a nascut si a crescut in Irlanda, unde a fost ales Children’s Laureate. Are doi prieteni imaginari foarte amuzanti, fiindca pretind ca sunt de fapt fiii sai si au nevoie de tot felul de chestii, cum ar fi mancare si haine.

 

Oliver Jeffers face arta si spune povesti. De la debutul sau foarte indragit, How to Catch a Star, Oliver a continuat sa creeze o colectie impresionanta de carti ilustrate (de asemenea, a ilustrat The Day the Crayons Quit, scrisa de Drew Daywalt), bestselleruri care au primit nenumarate premii si au fost traduse in toata lumea. Oliver s-a nascut in nordul Irlandei, iar acum locuieste si lucreaza in Brooklyn, New York. Pe vremuri avea un prieten imaginar pe nume Egbert. Dar Egbert i-a furat bicicleta si ultima oara a fost vazut pedaland cu toata viteza spre vest. Asta se intampla acum saptesprezece ani.

 

My title page contents