Pui cu spanac și ghimbir proaspăt, o rețetă hrănitoare și plină de vitamine. Spanacul are o mare valoare nutritivă, mai ales când este consumat proaspăt, pregătit la aburi sau fiert rapid. 100 g de spanac conține doar 23 de calorii.
Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A (sub formă de carotenoizi), mangan, folat, magneziu, fier, cupru, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, calciu, potasiu și vitamina C. Este o sursă excelentă de fibre alimentare, fosfor, vitamina B1, zinc, proteine și colină. În plus, spanacul este o sursă bună de acizi grași omega-3, niacină, acid pantotenic și seleniu.
Pui cu spanac și ghimbir proaspăt
Porții: 4
Pregătire: 25 minute
Ai nevoie pentru pui cu spanac de:
700 g frunze de spanac
4 fileuri de piept de pui (de circa 150 g fiecare)
30 g ghimbir proaspăt
1 ardei iute
3 linguri ulei
60 ml sos de soia
250 ml supă de pasăre
1 linguriță amidon
boabe de rodie (opțional)
Sare
Piper
Pregătești pui cu spanac așa:
Speli spanacul, îl cureți și toci. Tai carnea fâșii. Decojești ghimbirul și îl toci.Cureți ardeiul iute și îl toci.
Încingi uleiul și prăjești bucățelele de pui timp de 5-8 minute pe fiecare parte, amestecând. Apoi le scoți și le dai deoparte. Prăjești ghimbirul, ardeiul iute și spanacul și le călești timp de 4 minute, amestecând. Adaugi fâșiile de pui și le încălzești puțin.
Amesteci sosul de soia cu supă de pui și amidon și îl adaugi peste carne. Lași să dea într-un clocot, sărezi și piperezi. Așezi pe farfurii preîncălzite și servești imediat, cu garnitură de orez. Dacă preferi, poți adăuga câteva boabe de rodii.