S-a deschis Dino Parc Rasnov

N-am putut lipsi de la inagurarea Dino Parc Rasnov, asteptata cu sufletul la gura de catre cei mici, dar si de catre parintii pasionati de dinozauri, nu putini la numar. De altfel, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei (asa cum a fost anuntat publicului) a atras peste 11.000 de vizitatori inca din primul weekend de functionare (12-14 iunie). Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific.

Casute in arbori, un cinematograf, tiroliene si multe alte surprize completeaza traseul spectaculos care urmeaza evolutia istorica a dinozaurilor, Fiorosii dinozauri au fost construiti in marime naturala, in Romania, cu sprijin din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania.

Dino Parc Rasnov este deschis in fiecare zi, intre 09.30 – 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Intrarea este gratuita pentru copiii intre 0-3 ani.

Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta co-finantare din fonduri proprii. Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori.

Pentru urmatoarele doua luni, Dino Parc Rasnov va gazdui fosilele originale ale dinozaurului din Transilvania – Balaur bondoc, descoperit de paleontologul Mátyás Vremir (de la Societatea Muzeului Ardelean), prin amabilitatea Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului.
Mai multe detalii pe pagina de facebook a parcului: https://www.facebook.com/dinoparcrasnov

 

foto: Relu Calota

My title page contents