Subiecte delicate pentru femei puternice

Subiecte delicate pentru femei puternice – Un subiect delicat despre o zonă și mai delicată: infecțiile micotice intime! Tractul genital feminin are propria floră bacteriană (numită și microbiotă) care joacă un rol decisiv în menținerea sănătății. Și pe bună dreptate! Microbiota vaginală este foarte complexă: există diferite tipuri de microorganisme care coexistă într-un echilibru delicat, datorită prezenței substanțelor care depind atât de activitatea ovariană, cât și de prezența florei bacteriene „bune”.

În special, prezența lactobacililor pare a fi importantă pentru menținerea echilibrului microflorei normale și pentru prevenirea creșterii excesive a microorganismelor potențial patogene. Orice modificare a acestui echilibru face ca mediul să fie mai supus infecțiilor microorganismelor, transmise în principal pe cale sexuală, dar nu numai.

Când și din ce motive pot apărea perturbări ale echilibrului microflorei?

Acestea pot apărea ca urmare a modificărilor fiziologice sau patologice, ca urmare a stării hormonale, activității sexuale, ciclului menstrual, utilizării medicamentelor, statutului imunitar sau al apariției altor boli.

Cum apar și ce trebuie făcut pentru a le preveni

Un lucru e clar: pe lângă controalele regulate de rutină, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care femeile merg la ginecolog sunt infecțiile vaginale (inclusiv cele cu transmitere sexuală), care implică simptome deranjante. Printre cele mai frecvente afecțiuni se numără vaginita (vaginoza) bacteriană și candidoza (Candida Albicans).

Sănătatea genitală și modificările acesteia

 Infecții fungice genitale

Compoziția microbiană a mediului vaginal al femeilor poate fi uneori perturbată de mai mulți factori. Astfel, unele specii de ciuperci pot prolifera, în special cele de candida.

Principalele simptome sunt mâncărime, arsură, secreție albicioasă. Aceste candidoze genitale foarte neplăcute sau micoze pot fi tratate în general (capsule sau tablete) sau local (tablete vaginale, ovule sau creme).

Există trei cauze principale pentru care inflamația poate deveni infecție:

– bacteriene (30-35% din cazuri);

– fungice (20-25%);

– cu Trichomonas Vaginalis (10-15%).

Cum pot fi prevenite infecțiile? Ce măsuri poți lua din timp?

Prevenția este foarte importantă și presupune măsuri simple legate de igienă și stilul de viață.

  • Evită să porți haine excesiv de strânse sau strâmte, deoarece împiedică transpirația pielii (un proces absolut normal).
  • Poartă lenjerie de corp din țesături naturale, de preferință bumbac: moale, ușoară și respirabilă; absoarbe eficient transpirația și umiditatea, lăsând pielea întotdeauna proaspătă și uscată.
  • Utilizează doar prosopul personal. Alegerea șervețelelor intime este la fel de importantă. Persoanele cu pielea sensibilă sau predispusă la iritații pot alege șervețelele din gama Eva Intima.
  • Păstrează pielea uscată și evită contactul părților intime cu umezeala, deoarece mediile umede favorizează proliferarea bacteriilor. Un sfat util în acest sens: folosește protecții pentru chiloți, pentru a fi înlocuite în timpul zilei pentru a te simți mereu curată, alegând produse de calitate și hipoalergenice care respectă pielea și reduc riscul de iritații și alergii.
  • Urmează o dietă variată și echilibrată, bogată în fibre – pentru a promova tranzitul intestinal.
  • Nu neglija nici măcar simptomele ușoare, cum ar fi arsurile, mâncărimea și secreția urât mirositoare: consultă medicul cât mai curând posibil, mai ales în timpul sarcinii.
  • Evită autoprescripția și „rețetele” date de prietene, bazându-te pe faptul că în cazul lor a funcționat tratamentul, deoarece infecția poate fi diferită.
  • Pentru igiena intimă, este bine să te speli o dată pe zi și întotdeauna după fiecare contact sexual și după folosirea toaletei, evitând folosirea unor săpunuri prea agresive care pot altera echilibrul corect al florei bacteriene. Curățarea corectă se face prin trecerea de la vagin la anus și nu invers, pentru a evita „transportul” germenilor prezenți în zona anusului în zona vaginală.

Mizează pe soluții suplimentare!

Recomandarea noastră? MYCOSIS FOAMING WASH de la Eva Intima. Este o spumă de curățare antipruriginoasă, de uz extern pentru cazurile de infecții micotice. Aceasta este potrivită pentru toate tipurile de piele, și asigură o curățare completă în timpul tratamentului, grație ingredientelor conținute: Acid Boric: Inhibitor fungic; Ulei de arbore de ceai: Inhibitor fungic; Acid lactic: pH Regulator și Chamomilla Recutita: Acțiune calmantă. Un produs fără hormoni, coloranți și parfumuri sintetice.

De ce este potrivit acest produs pentru igiena zonei intime?

EVA INTIMA® MYCOSIS FOAMING WASH este o spumă de curățare special concepută pentru a curăța organele genitale externe în timpul infecțiilor micotice. Acest produs oferă curățare profundă, menținând echilibrul alcalin al zonei datorită alcalinei lactice și borice (soluție de alcalină borică 1%.) pe care le conțin; în același timp, extractele de mușețel și aloe, în combinație cu pantenol, calmează zona de mâncărimi și iritații. Utilizarea sa este indicată pentru curățarea zonei perinatale, înainte de aplicarea produselor topice și tratamente antifungice vaginale pentru tulpinile fungice de Candida spp. De asemenea, produsul este recomandat pentru utilizare cutanată pe alte părți ale corpului. Potrivit pentru femei și bărbați.

Cum acționează?

Odată aplicată, această spumă curăță și calmează imediat zonele cu mâncărimi care au fost infectate de ciuperci, regenerând și calmând în același timp zona iritată.

Cum se utilizează?

Înainte de a aplica orice alt produs pe cale topică, zona trebuie bine curățată cu EVA INTIMA® MYCOSIS FOAMING WASH. Se aplică cantitatea dorită de produs în mână, cu un pic de apă, se spală cu grijă zona și apoi se clătește bine cu apă călduță.

Se repetă utilizarea, în conformitate cu instrucțiunile medicului personal. De asemenea, partenerul poate utiliza produsul în mod corespunzător, urmând aceeași procedură.

Important! În toate cazurile se recomandă și consultarea medicului.

My title page contents