Supă-cremă de conopidă. De sezon, de gust și poftă

Supă-cremă de conopidă. De sezon, de gust și poftă

Pentru că e toamnă, ce zici de o supă-cremă de conopidă? Înainte de a prepara conopida, ca să te asiguri că insectele sau pesticidele dăunătoare sunt eliminate, pune conopida într-un recipient cu apă rece și sare, timp de aproximativ 15 minute. De asemenea, ai grijă cum gătești conopida, că să nu îi pierzi toate calitățile.

Cel mai sănătos mod de a găti conopida este la aburi. Astfel își păstrează toți nutrienții. Buchetele de conopidă de aceeași mărime pot fi gătite la abur timp de 6 minute. Poți să prepari conopida și la cuptor, dacă vrei să-i păstrezi textura fermă. E delicioasă oricum ai pregăti-o!

Conopida poate fi adăugată în tot felul de preparate. Felurile de mâncare în care poți să o incluzi sunt variate: de la salate, supe, tocănițe și până la delicioasa pizza. Conopida poate fi condimentată cu turmeric, coriandru, curry, mărar, semințe de țelină, tarhon, rozmarin, muștar, salvie, cimbru, usturoi sau nucșoară. Sezonul de vârf al conopidei este toamna, dar poate fi găsită mai tot timpul anului.

 

Supă-cremă de conopidă

Porții: 2

Ai nevoie pentru supă-cremă de conopidă de:

600 ml apă

200 g conopidă

25 g făină

100 ml lapte

1 lingură unt

1 gălbenuș

Sare

Pătrunjel verde

 

Pregătești așa:

Rumenești puțin făina în unt și o stingi cu lapte rece. Adaugi apa clocotită, puțin câte puțin și o fierbi. În această compoziție pui conopida bine spălată, desfăcută în buchețele mici și lași la foc potrivit până se pătrunde conopida. Iei vasul de pe foc și adaugi gălbenușul bine bătut, sare și pătrunjel verde tocat.

Dacă preferi gustul picant, poți pune în loc de sare, un condiment cu chilli sau puțin ardei iute la fiert. Facultativ, poți adăuga piper alb măcinat.

Această supă este potrivită și delicioasă și pentru bebelușii de peste 8 luni (evident, fără piper sau alte condimente, mai ales picante).

My title page contents