Supă de pește. Gustoasă, sănătoasă, de pus mereu pe masă

SUPĂ DE PEȘTE. GUSTOASĂ, SĂNĂTOASĂ, DE PUS MEREU PE MASĂ

Dacă nu știi ce să mai gătești, dacă îți plac supele și ciorbele, poate te ajut cu o sugestie: supă de pește. Este bună, sănătoasă și lejeră. În plus, organismul uman are nevoie de lichide pentru hidratare și pentru ușurarea digestiei. Ciorbele și supele sunt lichidele care reunesc toate vitaminele și mineralele din legume. Așadar, nu ezita să o pregătești.

 

 

Supă de pește

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru supa de pește de:

600 g pește mărunt, la alegere

500 g pește mare (șalău, crap)

100 ml vin alb

1 l apă

1 ceapă

1 foaie de dafin

Sare

Piper

1 cățel de usturoi

1 legătură pătrunjel

100 g ciuperci champignon (nu e obligatoriu)

100 g țelină rădăcină

10 g boabe de piper

100 g morcovi

100 g ardei gras

100 g dovlecei (proaspeți sau din congelator)

1,2 l supă de legume strecurată

1 roșie (opțional)

Pregătești o supă de pește așa:

Cureți și tai bucăți legumele. Tai capetele peștelui și le speli bine de sânge. Apoi tai și peștele bucăți și îl speli bine cu multă apă. Pui bucățile de pește (inclusiv capetele) la fiert în apă rece, lași să dea în clocot și iei spuma. Adaugi vinul alb, sare, piper, foaia de dafin, usturoiul și lași să fiarbă jumătate de oră, apoi treci totul prin sită. Adaugi supa de legume, legumele pregătite și peștele mare în supă. Pui și ciupercile, dacă preferi un gust aparte. Dacă preferi un gust acrișor și un aspect mai colorat, adaugi și o roșie tăiată cuburi sau întreagă. Lași supa să mai fiarbă circa 10-12 minute (în funcție de tipul peștelui folosit). Când e gata, presari pătrunjel verde tocat. Servești supa fierbinte, cu un ardei iute alături. Te va revigora și îți va răsfăța papilele gustative. În plus, o poți pregăti în orice anotimp.

My title page contents