Chili con carne, adica „chili cu carne„, cunoscută în engleza americană sub denumirea de „chili”, este o tocană picantă care conține ardei iute, carne și adesea roșii și fasole. Dar și alte condimente precum usturoi, ceapă și chimen.
Porții: 4
Pregătire: 10 minute
Coacere: 20 minute
Ai nevoie pentru chili con carne de:
350 g orez cu bob lung
1 ardei gras galben
1 borcan sos pentru paste Bolognese
1 conservă de fasole boabe (250 g)
Piper
Pregătești chili con carne așa:
Fierbi orezul în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Cureți ardeii grași și îi tai cubulețe.
Într-o crăticioară torni sosul bolognez de la borcan, adaugi cuburile de ardei gras, rondelele de ardei iute și boabele de fasole. Dai la fiert, apoi lași să fiarbă înăbușit la foc moale, circa 10 minute.
Scurgi bine orezul. Compoziția de ardei se sărează, se piperează și se servește în boluri cu orez.
Sfat!
Dacă preferi chili con carne mai puțin iute, folosește un singur ardei iute sau adaugă o lingură de smântână în sos.