Varza cu frunze verzi este foarte hrănitoare, oferind totodată un număr foarte mic de calorii: 25 kcal pentru 100 de grame. Cârnăciori pe varză este o rețetă preferată în zilele reci. Nu doar că este foarte gustoasă, dar este și foarte sățioasă.
Cârnăciori pe varză. Un preparat nelipsit din sezonul rece
Porții: 4
Preparare: 15 minute
Marinare varză: 15 minute
Fierbere: 25 minute
Ai nevoie pentru cârnăciori pe varză de:
1 kg varză albă
Sare
4 linguri ulei
750 g cartofi
Piper
20 cârnăciori (circa 400 g)
2 foi de dafin
300 ml supă de carne
1 linguriță chimen
200 ml bere
3 linguri oțet de vin alb
1 praf zahăr
Pregătești cârnăciori așa:
Cureți varza și o toci. O sărezi și o lași să se odihnească timp de 15 minute. Cureți cartofii, îi tai jumătăți și îi fierbi în apă cu sare circa 25 minute.
Înăbuși varza în 3 linguri de ulei, circa 20 de minute. Sărezi și piperezi. Încingi restul de ulei în tigaie și prăjești cârnăciorii cu foi de dafin. Îi scoți și îi păstrezi la cald.
Fierbi supa de carne cu chimen, bere, sare, piper, zahăr și oțet de vin alb.
Scurgi cartofii. Așezi cârnăciorii pe varză și îi servești cu sos și cartofi.