Iarna merge de minune o mâncare precum gulașul. E gustoasă, sățioasă și necesară organismului în zilele foarte reci. Iată cum să pregătești și tu o supă-gulaș cu cartofi!
Supă-gulaș cu cartofi
Porții: 4
Pregătire: 30 minute
Gătire: 60 minute
Ai nevoie pentru supă-gulaș cu cartofi de:
700 g carne de vită pentru gulaș
1 linguriță boia iute
1 linguriță măghiran
1 linguriță chimen măcinat
Sare, piper
6 cepe
2 căței usturoi
70 g unt
2 linguri bulion
30 ml oțet de vin roșu
450 g roșii pasate
350 g cartofi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 fir cimbru
1 foaie de dafin
2 l supă de carne
Pregătești așa:
Tai carnea cuburi și o tăvălești prin măghiran, boia, chimen, sare și piper. Toci ceapa și usturoiul. Topești untul și călești ceapa. Adaugi usturoiul și bulionul și le călești împreună. Stingi cu oțet și cu 2 linguri de apă. Lași să fiarbă. Apoi adaugi carnea și lași să se înăbușe 20 de minute.
Adaugi roșiile pasate peste carne și lași să dea în fiert. Cureți și speli cartofii, apoi îi tai în cuburi. Tai jumătăți ardeii grași, îi cureți de cotoare și de semințe și tai pulpa cuburi. Adaugi peste carne legumele, verdeața și supa. Acoperi vasul cu un capac și lași să fiarbă supa circa 40 de minute.
Sfat! Pentru gulaș, cel mai bine merge pulpa de vită, dar și cea de porc sau berbecuț. Se poate încerca și varianta cu carne de pasăre – în acest caz, timpul de fierbere se reduce la circa 30 de minute.