Când spui lasagna, probabil că te gândești la un preparat sărat, picant, cu ingrediente precum șunca, cașcavalul, carne și sos. Dar iată că am pentru voi și o rețetă de dulce: Lasagna dulce, de mere cu vanilie.
Lasagna dulce, de mere cu vanilie
Porții 6
Pregătire: 50 minute
Coacere: 45-50 minute
Ai nevoie pentru lasagna dulce, de mere cu vanilie de:
2 plicuri praf de budincă de vanilie din comerț
20 g amidon
110 g zahăr
800 ml lapte
1 lingură suc de lămâie
1 ½ kg mere
250 g fulgi de migdale
100 g stafide
1 lingură unt
250 ml frișcă
2 ouă
8-10 foi de lasagna
Pregătești lasagna dulce, de mere cu vanilie așa:
Amesteci praful de budincă împreună cu amidonul și cu 100 ml de lapte. Restul de lapte îl pui la fiert împreună cu 60 g zahăr. Când dă în fiert, adaugi praful de budincă amestecat cu amidonul și lași să mai dea în fiert împreună. Amesteci cu telul și oprești focul. Lași să se răcorească crema și apoi o dai la rece în frigider.
Speli merele, le cureți de coajă și apoi le razi pe răzătoarea cu găuri mari. Le călești cu puțină apă, adaugi stafidele și sucul de lămâie. Le lași circa 5 minute la călit. Să nu se lase prea mult la înmuiat.
Rumenești fulgii de migdale într-o tigaie cu unt și 1 lingură de zahăr. Bați frișca. Separi ouăle. Bați separat albușurile și gălbenușurile, fiecare cu câte 2 linguri de zahăr.
Amesteci budinca răcită, să nu rămână pojghiță deasupra. Înglobezi în budincă frișca, albușurile și apoi gălbenușurile bătute. Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungi o formă de sufleu. Așezi un strat de mere, unul de budincă, apoi unul de fulgi de migdale și altul de foi de lasagna. Repeți ordinea până când termini ingredientele.
Important: stratul de deasupra trebuie să fie de budincă, presărată cu fulgi de migdale.
Coci lasagna la cuptor circa 45-50 de minute. În primele 20 de minute acoperi cu capacul, apoi coci fără capac.
Servești lasagna călduță sau rece.