Rețete cu kaki sau sănătate într-un fruct. Consumul de fructe proaspete de sezon este un obicei alimentar excelent care ne permite să obținem o serie de nutrienți prețioși. Kaki este bogat, în special, de vitamina C, beta – caroten și minerale.
Rețete cu kaki. Cremă de kaki cu ghimbir și clementine
Porții: 4
Pregătire: 15 minute
Ai nevoie pentru crema de kaki de:
4 buc. kaki coapte
1 clementină
2 cm de ghimbir proaspăt
2 linguri de miere de portocale
100 g de iaurt grecesc
3 linguri de gem de clementine
ghimbir confiat
Pregătești crema de kaki așa:
Cojești fructele de kaki și colectezi pulpa într-un recipient adânc. Adaugi sucul stors de la o clementină și sucul de ghimbir, obținut prin tocatul și zdrobirea pulpei între două linguri. Amesteci totul cu mixerul, până obții o cremă netedă. Guști și adaugi circa 2 linguri de miere de portocale pentru a îndulci crema atât cât îți place.
Separat, mixezi iaurtul grecesc cu gemul de clementine, pentru a obține o consistență plăcută. Servești crema de kaki cu iaurt și, după gust, cu ghimbir confiat.
Rețete cu kaki. Smoothie de kaki
Pregătire: 5 minute
Porții: 1
Ai nevoie pentru smoothie de kaki de:
2 kaki
80 g de iaurt grecesc
2 linguri de lapte condensat
1 vârf de cuțit de coajă de lămâie
scorțișoară praf după gust
Pregătești smoothie de kaki așa:
Pe lângă sucurile de fructe preparate prin stoarcere sau prin centrifugare, ne putem bucura și de smoothie-uri delicioase, cum ar fi acest smoothie de kaki făcut cu iaurt grecesc și lapte condensat.
Puțină scorțișoară pudră și coajă de lămâie pot da o aromă aparte, dar pot fi în locuite și cu alte condimente. Se mai pot adăuga alte fructe citrice, la alegere.
Cojești kaki și transferi pulpa în blender, împreună cu iaurtul grecesc, laptele condensat, coaja de lămâie și scorțișoară, după gust.
Mixezi bine până obții un amestec fin și cremos. Torni apoi smoothie în pahar și te bucuri de gustul lui minunat și sănătos.