Crumble de legume - Cum se prepară farfuria crocantă?

Crumble de legume, o rețetă delicioasă pentru un alt tip de fel principal, pe bază de dovlecei și roșii cherry. Cine a spus că aluatul sfărâmicios pentru crumble se face doar cu fructe? Preparatul dulce este tipic bucătăriei anglo-saxone, unde termenul „crumble” indică amestecul sfărâmicios care formează suprafața vasului. 

Să descoperim rețeta pentru a pregăti crumble-ul de legume! O rețetă perfectă pentru a fi servită la masă ca fel principal sau ca cină. Să vedem cum să pregătim această rețetă!

Crumble de legume

Porții: 4

Pregătire: 50 de minute

Gătire: 40 de minute

Ai nevoie de:

4 dovlecei

1 ceapă albă sau aurie

15 roșii cherry

100 g făină 0

50 g Parmigiano Reggiano ras

50 g unt rece

ulei de măsline extra virgin după gust

sare după gust

busuioc după gust

Pregătești crumble de legume așa:

Cureți mai întâi ceapa, apoi o tai în fâșii subțiri.

Speli dovleceii și roșiile cherry; tai dovlecelul în bucăți și roșiile cherry în jumătate.

Pui o tigaie mare pe aragaz și încălzești un strop de ulei de măsline; adaugi legumele și gătești timp de aproximativ zece minute pentru a găti legumele, lăsându-le crocante.

Condimentezi cu sare, oprești focul și lași să se răcească legumele.

Între timp, treci la prepararea acestui acestui crumble: pui făina și parmezanul într-un castron, adaugi untul rece tăiat în bucăți și începi să amesteci cu ajutorul unei furculițe, apoi lucrezi cu mâinile pentru a obține un amestec „fărâmițat”.

Transferi aluatul la frigider și îl lași să se odihnească timp de un sfert de oră.

După timpul de odihnă, tapetezi un vas de copt cu hârtie pergament, pui compoziția de legume, nivelezi bine și acoperi legumele cu aluatul crumble.

Peste toate pui folie de aluminiu și coci crumble într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C, timp de 30 de minute.

După o jumătate de oră, scoți folia de aluminiu și mai lași la gătit încă zece minute sau până se formează o crustă de culoare maro auriu.

Când este gătit, scoți crumble din cuptor, îl lași să se răcească ușor și servești.

Dacă dorești o garnitură similară, dar mai rapidă și mai ușoară, încearcă una cu câteva legume clasice prăjite în tigaie.

Conservare

Poți păstra crumble-ul cu legume în frigider timp de maximum 1-2 zile (bine acoperit cu folie de plastic) sau în interiorul unui recipient cu capac etanș.

My title page contents