Combate răceala cu fumigații pe bază de plante

Combate răceala cu fumigații pe bază de plante! Ești răcit/ă și parcă nu-ți mai trece? Te pot ajuta fumigațiile pe bază de plante. Ce sunt acestea și cum să le prepari? Acestea sunt vaporii derivați din apa clocotită, în care sunt infuzate uleiuri și ierburi. Inspirându-le, vei inhala toate principiile și proprietățile acestor substanțe, în timp ce căldura dizolvă mucusul și flegma, decongestionând și curățând căile respiratorii superioare.

Datorită vaporilor de apă care curăță tractul respirator, favorizează dizolvarea mucusului și ajută gâtul, fumigațiile sunt printre cele mai potrivite remedii naturale pentru combaterea răcelii, tusei, durerilor în gât și sinuzitei; mai ales dacă apa clocotită este combinată cu alte ingrediente, cum ar fi ierburile și uleiurile esențiale. Fumigațiile pot fi preparate cu ușurință și, mai presus de toate, sunt un remediu absolut natural, fără contraindicații substanțiale.

Combate răceala cu fumigații! Ce sunt fumigațiile și cum se fac?

După cum ai aflat deja din primele rânduri, fumigațiile sunt vaporii derivați din apa clocotită, în care sunt infuzate uleiuri și ierburi. Atunci când inspirăm aceste fumigații, inhalați toate principiile și proprietățile acestor substanțe; în timp ce căldura dizolvă mucusul și flegma, decongestionând și curățând căile respiratorii superioare.

Fumigațiile se pregătesc extrem de simplu: fierbi puțină apă într-o oală, apoi adaugi uleiuri esențiale și ierburi. Odată ce apa ajunge la fierbere, va trebui să inhalezi profund aburul care se emană. Ai grijă să stai cu fața la o distanță de aproximativ 30 de centimetri de apa fierbinte; în tot acest timp, va trebui să-ți acoperi capul cu o cârpă sau cu un prosop, în timp ce stai cu fața deasupra vasului cu aburi fierbinți, pentru a preveni scăparea căldurii. Respiră adânc timp de aproximativ 10 minute, alternând respirația pe nas și / sau gură și repetă de mai multe ori pe zi.

Tipuri de fumigații

Pentru a spori efectul fumigațiilor, de ajutor este combinarea produselor fitoterapeutice pe bază de substanțe balsamice cu fumigații.

Deci, să vedem care sunt cele mai eficiente uleiuri esențiale și ierburi care se dizolvă în apa fumigațiilor:

Ulei de eucalipt și/sau mentă

Adăugarea a 2-3 picături de ulei esențial de eucalipt sau de mentă este un remediu eficient împotriva durerii în gât; de asemenea, pentru a calma durerea și a decongestiona inflamația.

Ulei de arbore de ceai

Dacă adaugi 2-3 picături de ulei de arbore de ceai în apă pentru fumigații, acest lucru ajută la contracararea tusei și a răgușelii.

Flori uscate de mușețel

Cu proprietăți calmante și foarte utile pentru curățarea tractului respirator și contracararea răcelii, florile uscate de mușețel pot fi adăugate în apa pentru fumigație.

Bicarbonat de sodiu

Apa fierbinte și bicarbonatul de sodiu reprezintă o bază excelentă pentru inhalații; bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, adăugat eficient la fumigații cu uleiuri și ierburi, datorită capacității sale de a face apa efervescentă, amplificând eficacitatea acestor ingrediente.

Ulei esențial din frunze de dafin și/sau rozmarin

Adaugă în apa pentru fumigații 3 picături de ulei esențial din frunze de dafin, în combinație sau ca alternativă la uleiul esențial de rozmarin; este o combinație utilă pentru a ameliora cele mai supărătoare simptome ale sinuzitei și pentru a combate durerile de cap, durerile la nivelul tâmplelor și lăcrimarea ochilor.

Fumigațiile au contraindicații?

Fumigațiile sunt un remediu natural fără contraindicații. Cu toate acestea, trebuie să acorzi o mare atenție uleiurilor esențiale pe care le utilizezi; unele pot provoca reacții alergice. În plus, dacă suferi de astm, expunerea prelungită la vaporii de apă ar putea duce la iritarea căilor respiratorii superioare.

My title page contents