Tratament pentru vârfuri despicate. 5 măști naturale

Majoritatea femeilor își doresc să aibă un păr strălucitor și moale, dar cu vârfuri despicate, acest obiectiv devine aproape inaccesibil. Dacă vârfurile sunt singura zonă deteriorată a părului, vei limita tratamentul numai la această zonă. Pentru a nu face părul prea gras. Dacă ai nevoie de hidratare generală, poți aplica tratamentul pe tot părul, evitând rădăcinile.

 

Expunerea constantă la lumina soarelui, utilizarea frecventă a uscătoarelor de păr și a plăcilor și obiceiurile alimentare greșite sunt doar câteva dintre motivele pentru care vârfurile își pierd hidratarea și se rup. Când se întâmplă acest lucru, să mergi la coafor și să-ți tratezi părul, pare a fi singura soluție la această problemă. Cu toate acestea, merită să profiți la maximum de proprietățile unor ingrediente naturale care ajută la repararea vârfurilor despicate.

 

Iată 5 măști naturale care te vor ajuta să rezolvi problema vârfurilor despicate, fără să te coste o avere:

1. Mască de avocado și ulei de măsline

Atât avocado, cât și uleiul de măsline sunt două alimente esențiale pentru orice regim alimentar, datorită bogăției lor nutritive. De fapt, ambele ingrediente sunt aliați excelenți ai frumuseții părului, mai ales atunci când acesta este uscat și se rupe. În plus, acizii grași conținuți de aceste două ingrediente și aportul lor de vitamine și minerale hrănesc profund părul și îl repară.

Ingrediente:

1 avocado copt

2 linguri de albuș (20 g)

3 linguri de ulei de măsline (42 g)

Preparare:

Scoți pulpa de avocado coaptă și o amesteci cu o furculiță, până când obții o pastă. Apoi adaugi albușul și uleiul de măsline, pentru a obține o cremă fină.

Aplici așa:

Aplici produsul pe părul umed, masând delicat și asigurându-te că acoperi bine vârfurile. Acoperă părul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze timp de 30-40 de minute. După acest timp, îți speli părul cu șamponul obișnuit. Repeți tratamentul de 3 ori pe săptămână.

2. Mască de papaya, iaurt și ulei de nucă de cocos

Aminoacizii esențiali și proteinele din papaya sunt excelente pentru repararea și întărirea părului. De fapt, împreună cu iaurtul natural și uleiul de nucă de cocos, acestea formează un excelent balsam natural pentru combaterea vârfurilor despicate.

Ingrediente:

1 felie de papaya

1 lingură de ulei de nucă de cocos (15 ml)

½ ceașcă de iaurt simplu (120 g)

Preparare:

Zdrobești cu o furculiță papaya și o adaugi peste uleiul de nucă de cocos și iaurtul natural.

Aplici așa:

Udă-ți părul și aplică masca pe toată lungimea părului. Lași să acționeze o oră și apoi clătești cu apă rece. Aplică masca de 2-3 ori pe săptămână.

3. Mască de unt, oțet de mere și lămâie

Uleiurile de unt sunt excelente hidratante pentru părul uscat și deteriorat. Din acest motiv, această mască combină acizii grași din oțetul de mere și din lămâie, pentru a accelera procesul de reparare.

Ingrediente:

1 lingură de unt (15 g)

1 lingură de suc de lămâie (10 ml)

1 lingură de oțet de mere (10 ml)

Preparare:

Topești untul și îl amesteci cu sucul de lămâie și cu oțetul de mere.

Aplici așa: 

Înainte de a se solidifica, dar la temperatură medie, aplică produsul pe vârfurile despicate. Lași să acționeze 20 de minute și apoi șamponezi. Folosește această mască zilnic, dar doar pe vârfuri.

4. Mască cu miere și ouă

Proprietățile hidratante ale mierii, împreună cu proteinele din ouă, te vor ajuta să repari vârfurile deteriorate în cel mai scurt timp. Îți recomand să adaugi și puțin ulei de măsline la acest amestec, mai ales dacă vârfurile despicate sunt însoțite de un păr uscat.

Ingrediente:

3 linguri de miere (75 g)

1 ou

2 linguri de ulei de măsline (28 g)

Preparare:

În primul rând, bați oul și îl amesteci cu mierea și cu uleiul de măsline.

Aplică așa:

Cu ajutorul unei perii, aplici masca pe vârfurile părului. Lași să acționeze timp de 30 de minute și clătești. Repeți procedura în fiecare zi sau de cel puțin 3 ori pe săptămână.

5. Mască cu banane

Elementele nutritive conținute în banană sunt deosebit de benefice pentru îmbunătățirea părului deteriorat. Din acest motiv, combinația de banane cu ulei de migdale și gălbenuș de ou formează un tratament nutritiv care îi redă părului strălucirea și aspectul moale.

Ingrediente:

1 banană coaptă

o lingura de ulei de migdale (15 g)

1 gălbenuș de ou

Preparare:

Mai întâi, pui toate ingredientele în blender, apoi mixezi pentru a obține un amestec dens și omogen.

Aplici așa:

În primul rând, îți umezești părul și aplici produsul cu un masaj delicat. Apoi, lași să acționeze timp de 30 de minute, după care clătești cu multă apă. Aplici această mască de 2 sau 3 ori pe săptămână.

 

Reține:

  • rezultatele acestor tratamente nu sunt imediate și vor fi necesare mai multe aplicări, pentru a observa diferența;
  • pentru a obține rezultatele dorite este esențial să ai o alimentație adecvată și să limitezi cât mai mult posibil utilizarea plăcilor, uscătoarelor de păr și a încrețirii părului.

 

My title page contents