Supă de dovleac cu alune prăjite. Dovleacul, o legumă extrem de versatilă, iar cu un adaos de praz, un vârf de nucșoară și puțină smântână suferă o transformare spectaculoasă și delicioasă. Cu siguranță, această supă de dovleac te va cuceri și pe tine: o cremă de dovleac delicată și reconfortantă, cu parfumul său de toamnă și textura inconfundabilă.
Una dintre cele mai populare rețete de toamnă, ideală pentru a încălzi inima și a bucura papilele gustative în serile mai reci. Datorită alurii sale elegante și complet franțuzești, această supă de dovleac este potrivită și pentru cine sofisticate și ocazii speciale. Cu câteva mici trucuri s-ar putea transforma chiar într-o rețetă perfectă de Halloween!
Supă de dovleac cu alune prăjite
Preparare: 15 minute
Pregătire: 35 minute
Porții: 4 persoane
Ai nevoie de:
1,5 kg dovleac
150 g praz
800 g bulion de legume
100 g smântână lichidă proaspătă
Ulei de măsline extravirgin după gust
Sare după gust
Piper negru după gust
un praf de nucșoară
Ai nevoie pentru garnitură de:
80 g alune întregi decojite
2 crenguțe de rozmarin
Ulei de măsline extravirgin după gust
Pregătești supă de dovleac așa:
Pentru a face supa de dovleac, cureți mai întâi dovleacul și tai 1 kg de pulpă în cubulețe. Apoi tai prazul în felii.
Încălzești uleiul într-o cratiță mare, adaugi prazul și îl prăjești câteva minute la foc mediu-mic. Amesteci constant pentru a preveni arderea acestuia. Dacă este necesar, poți adăuga un polonic de bulion fierbinte.
Când prazul este bine rumenit, adaugi dovleacul și amesteci câteva minute pentru a-l aromatiza, apoi acoperi cu bulionul fierbinte. Gătești dovleacul, amestecând des. Va dura aproximativ 25-30 de minute.
Când dovleacul este foarte moale și aproape desfăcut, condimentezi cu sare și piper, apoi aromatizezi cu nucșoară. În acest moment, adaugi aproape toată smântâna, păstrând o parte deoparte pentru decorul final.
Folosești un mixer de imersie pentru a amesteca. Ar trebui să obții o compoziție netedă și catifelată. Toci grosier alunele cu un cuțit.
Pui alunele într-o tigaie împreună cu rozmarinul și un strop de ulei și rumenești totul câteva minute.
Pui supa în boluri, o ornezi cu smântâna pusă deoparte, amesteci ușor și completezi decorul cu alune prăjite și câteva ace de rozmarin. În acest moment, supa de dovleac este gata de servit!
Conservare
Supa de dovleac se poate păstra la frigider (acoperită) timp de 2-3 zile.
De asemenea, poate fi congelată și păstrată timp de o lună.