Burgeri de dovlecei – ușor de preparat și gustoși. Un al doilea fel de mâncare perfect pentru întreaga familie, mai ales pentru copii, deoarece oferindu-le cu burgeri de dovlecei nu va trebui să insiști pentru a-i convinge să mănânce legume. De fapt, legumele sunt deja în interiorul burgerilor. Poți servi burgerii de dovlecei ca atare, simpli, dar și punându-i în chifla clasică de hamburger. În acest caz, sunt ideali mai ales dacă ai prieteni vegetarieni și nu știi niciodată cum să organizezi o cină împreună pentru că nu mănâncă carne.
În plus, burgerii de dovlecei sunt foarte ușor de preparat si sunt un fel de mega chifteluță cu dovlecei, gustoasă și delicioasă.
Burger de dovlecei
Porții: 4
Pregătire: 20 de minute
Gătire: 25 de minute
Ai nevoie de:
500 g dovlecei
80 g pâine
50 ml lapte
50 g Parmigiano Reggiano DOP
25 g pesmet
1ou
Ulei de măsline extravirgin
Sare
1 cățel de usturoi
Pregătești burgeri de dovlecei așa:
Speli și usuci dovleceii, apoi îndepărtezi capetele și tai dovleceii în cuburi foarte mici.
Încălzești două linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie mare, adaugi usturoiul tăiat în jumătate și gătești dovleceii.
Presari un praf mic de sare și gătești dovleceii timp de aproximativ 15 minute, până când sunt foarte moi și încep să se descuameze.
Scoți usturoiul, transferi dovleceii într-un castron și îi zdrobești cu o furculiță.
Încălzești ușor laptele și înmoi pâinea fără crustă.
Storci pâinea din lapte și o pui în castron împreună cu piureul de dovlecei.
Adaugi parmezanul ras, pesmetul, un vârf de sare și un ou întreg și frămânți compoziția cu mâinile pentru a obține un aluat omogen.
Formezi bile de aluat cu mâinile umezite și le zdrobești ușor cu palma mâinii, apoi le așezi pe o farfurie.
Încălzești o lingură de ulei de măsline extravirgin în tigaie și gătești burgerii de dovlecei la foc mediu-mare, întorcându-i ușor la jumătatea gătitului, astfel încât să nu se ardă. Îi gătești aproximativ zece minute, apoi scoți burgerii pe o farfurie, îi așezi pe prosoape de hârtie și servești burgerii de dovlecei fierbinți calzi, dar și reci.
Variante și sfaturi
Nu amesteca dovleceii fierți, ci zdrobește-i doar cu o furculiță, altfel aluatul va fi prea moale.
Chiar dacă aluatul ți se va părea moale, nu adăuga prea mult pesmet, altfel aroma burgerilor de dovlecei se va schimba.
Poți folosi pâine uscată, dar și pâine proaspătă, important este să nu folosești coaja.
Conservare
Burgerii de dovlecei se pot păstra 3 zile la frigider.