Timpul petrecut cu familia, prieteni noi, peisaje uimitoare. Sunt multe motive pentru a merge într-o vacanță la schi în familie. Iar beneficiile schiului pentru copii sunt chiar mai multe și mai importante decât cele enumerate.

 

Noi, adulții, mai fugim, ne mai ascundem de ger și zăpadă. Însă pentru copii aproape că nu contează dacă e soare, plouă ori ninge. Indiferent de vreme ei se bucură de lumea din jurul lor, de timpul petrecut în aer liber și mai ales de activitățile propuse. Pentru că beneficiile schiului pentru copii este bine să fie cunoscute de părinți, acesta este subiectul articolului de azi.

Beneficiile schiului pentru copii

Activitățile în aer liber îi ajută pe copii să se dezvolte armonios și sănătos, să aibă o mai bună capacitate de concentrare și – de ce nu – o imaginație mai bogată. Să luăm, la rând, avantajele pe care le oferă practicarea schiului, acest popular sport de sezon.

Îmbunătățește starea de spirit

Copiii activi sunt copii mai fericiți, iar schiul nu face excepție. Copiii care schiază beneficiază de o producție crescută de endorfine care creează efectul de bunădispoziție. Acesteia i se mai adaugă sentimentul de fericire și mândria de a duce la bun sfârșit o coborâre, ceea ce le îmbunătățește starea de spirit.

Promovează sănătatea cardiovasculară

Mișcarea și efortul de a sta pe schiuri ajută inima și plămânii celor mici să lucreze mai intens. Astfel, mișcarea contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Și cel mai bun lucru este că se vor distra atât de tare încât nici măcar nu vor observa că fac efort.

Vor aprecia natura

Fiind pe munte, înconjurați de peisaje uluitoare, aer curat și zăpadă albă strălucind în soare, copiii învață să aprecieze și mai mult natura.

Dobândesc echilibru și coordonare

În timp ce schiază, copiii trebuie să fie conștienți de fiecare parte a corpului lor și să învețe să-și coordoneze mișcările pentru a rămâne în echilibru pe pârtie. Cu cât schiază mai mult, cu atât echilibrul și coordonarea lor se îmbunătățesc.

Capătă încredere în forțele proprii

Încercarea a ceva nou poate fi descurajantă pentru un copil. Dar, din fericire, copiii învață repede și capătă încredere în forțele lor mai ușor decât adulții. Ce poate fi mai grozav decât să constate că au coborât pârtia fără să cadă nici măcar o singură dată?

Se distrează

O vacanță la schi este o oportunitate de a petrece timp cu familia dar și de a-și face prieteni noi. Pe lângă schi, în zăpadă mai pot avea loc o mulțime de alte activități distractive la care pot participa. Inclusiv concursuri între membrii familiei!

Învață din greșeli

Căderile și revenirile pe schiuri sunt cele mai bune metode prin care un copil poate învăța și progresa. A face greșeli este o parte a procesului de învățare. Schiul este o oportunitate excelentă de a-i învăța pe copii să experimenteze, să încerce, să facă greșeli și să învețe.

Uită de gadgeturi

Micii schiori uită repede de tablete, telefoane și televizor atunci când se distrează atât de tare în aer liber. În schimb, în aer liber au avantajul de a oferi organismului porția zilnică de vitamina D.

Își întăresc mușchii

Schiul îi ajută pe copii să-și întărească mușchii picioarelor și articulațiile. Mușchii mai puternici pot ajuta, de asemenea, la fortificarea ligamentelor și tendoanelor și chiar pot ajuta la creșterea densității osoase.

Vor avea un somn bun

Lucrul minunat de la sfârșitul unei zile de schi este că cei mici vor „cădea la pat” fără ca părinții să se mai roage de ei să se culce. Mișcarea, experiențele și aerul curat îi vor trimite direct la somn!

My title page contents