Cameră pentru doi copii

Împărțirea dormitorului cu un frate sau cu o soră, mai ales atunci când sunt mici, nu este chiar ușor de făcut. Pentru a permite copiilor să se bucure de propriul lor spațiu, chiar și într-o cameră care nu are o dimensiune generoasă, ar fi util să se facă două zone de dormit independente. Paturi separate (când spațiul permite) sau supraetajate, mobilier elegant, totul aranjat… chiar asimetric.

 

Iată câteva sfaturi pentru a împărți camera și pentru a le permite fraților și surorilor să aibă propriul lor spațiu:

 

1. Un dulap pentru doi

Soluția cea mai „clasică“: paturile sunt separate printr-un dulap mare, care poate fi loc de haine pentru ambii copii. Lampa din mijlocul biroului să separe masa în două, să fie granița între spațiul unuia și al altuia.

2. Fiecare cu noptiera lui

Două noptiere, una lângă alta, una mai mică și una mai înaltă, în funcție de vârste, pentru a diferenția puțin spațiul celor doi copii. Dacă optați pentru o singură lampă de masă, recomandabil ar fi să alegeți una cu brațul flexibil, pentru a putea direcționa lumina acolo unde este nevoie. Cuverturile și mobilierul în aceleași tonuri de culoare vă vor ajuta să obțineți o cameră ordonată. Detaliile colorate, cum ar fi o pernă roșie sau una verde, vor da „viață” camerei.

3. Pentru fiecare câte o jumătate (a camerei)

Puteți împărți vizual camera în două și așezați paturile, astfel încât acestea să fie, unul pe o parte, și altul pe cealaltă parte, diametral opuse.
Nu uitați să amplasați câte o noptieră lângă ambele, astfel încât frații să se poată bucura atât de propriile lămpi, cât și de propriul spațiu. Când vrei să schimbi ceva, poți face un perete din ghips carton, care să împartă dormitorul în două camere mai mici.

4. Unul pe dreapta și celălalt pe stânga

Fereastra din mijlocul camerei împarte dormitorul în două? Pe de o parte este așezat un pat, iar pe cealaltă alt pat. Ambele caracterizate de o structură independentă proprie, echipată cu sertare și cu accesorii. Cuverturile în aceeași culoare, dar diferite, ajută la diferențierea locurilor. Biroul trebuie plasat de-a lungul peretelui sub fereastră.

5. Când există un perete care să poată fi împărțit

Dacă există un perete din ghips carton, perfect! Astfel, spațiul pentru cele două paturi va fi bine delimitat. Mai puteți adăuga fiecărei părți câte un raft, foarte practic pentru cărți și alte lucruri ce trebuie depozitate (mai ales dacă nu există suficient spațiu pentru noptieră).

Acestea sunt doar câteva sfaturi, în funcție de un spațiu mai mare sau mai mic al camerei. Puteți găsi mai multe sfaturi aici!

My title page contents