Ceaiuri pentru rinichi. Infuzii pentru purificarea rinichilor

Ceaiuri pentru rinichi pentru purificarea acestora. Pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și a deșeurilor, în special în cazul prezenței pietrelor și a nisipului la rinichi. 

Mai exact, acțiunea de detoxifiere a rinichilor are o importanță vitală în prezența bolilor foarte dureroase, cum ar fi pietre la rinichi și cistită. De fapt, ceaiurile din plante pentru purificarea rinichilor sunt utilizate în fitoterapie în prezența acestor boli, exploatând efectul lor diuretic, dar și antiseptic. În ciuda faptului că acțiunea lor poate varia în funcție de planta utilizată pentru prepararea infuziei.

Este de la sine înțeles că acțiunea de curățare a rinichilor este foarte importantă pentru sănătatea generală.

Ceaiuri pentru rinichi. Iată cum să-ți cureți rinichii în mod natural:

Dar cum îți cureți rinichii?

În primul rând, cel mai simplu mod este să bei multă apă. Experții recomandă cel puțin opt pahare pe zi.

Ceaiurile de plante pentru curățarea rinichilor sunt un mare ajutor pentru detoxifierea sângelui. În general, toate au o acțiune diuretică care promovează eliminarea toxinelor, menținând în același timp nivelurile corecte de nutrienți din sânge.

Iată o listă de ceaiuri pe bază de plante pentru a purifica rinichii mai eficient:

Ceaiuri pentru rinichi. Ceai de urzică

Infuzia de urzică are efecte diuretice foarte importante, și este indicată în special, persoanelor predispuse formării de pietre la rinichi și cu probleme ale tractului urinar. De fapt, urzica promovează eficacitatea medicamentelor utilizate pentru a trata infecțiile tractului urinar. Acest ceai din plante are proprietăți antiinflamatorii, dar și antioxidante și detoxifiante, deoarece facilitează eliminarea deșeurilor din sânge.

Pentru a pregăti ceaiul de urzică, adaugi frunzele de urzică uscată sau proaspătă într-o ceașcă de apă deja fiartă. Și lași să se infuzeze aproximativ un sfert de oră. Ca doze, se recomandă 50 g urzică pentru un litru de apă. Dacă urzica este proaspătă, va fi nevoie de o doză puțin mai mare.

Ceaiuri pentru rinichi. Ceai de brusture

Ceaiul de brusture are, de asemenea, un puternic efect diuretic. Această infuzie are o puternică acțiune stimulativă asupra rinichilor și permite reglarea fluidelor în sânge, eliminând excesele și reducând retenția de apă.

Pentru a pregăti ceaiul, adaugi câteva linguri de brusture uscat în 500 ml de apă rece și o lași să fiarbă timp de cinci minute. Se recomandă să filtrezi ceaiul rezultat și să bei până la de trei ori pe zi.

Ceai de păpădie pentru purificarea rinichilor

Păpădia este o plantă care se distinge prin gustul său caracteristic foarte amar și pentru acțiunea sa de purificare pentru intestin. Având în vedere proprietățile sale digestive marcate, diuretice și depurative, cu siguranță este indicată pentru a purifica rinichii și a preveni infecțiile tractului urinar.

Plicurile gata preparate sunt disponibile pe piață, dar pentru a prepara o infuzie acasă, ai nevoie de 15 g de frunze și 5 g de rădăcină de păpădie proaspătă. După ce ai curățat cu atenție frunzele și rădăcina, infuzezi păpădia în apă clocotită, timp de 5-10 minute. Înainte de a bea ceaiul, filtrează-l și îndulcește-l după gust.

Ceai de mesteacăn pentru purificarea rinichilor

Mesteacănul este foarte potrivit nu numai pentru curățarea rinichilor, ci și pentru prevenirea infecțiilor tractului urinar. În special în caz de cistite, calculi renali sau pietre la rinichi. Mai mult, infuzia de mesteacăn poate fi utilizată pentru a calma durerea menstruală, profitând de proprietățile antiinflamatorii și de ameliorarea durerii. În special, ceaiul de mesteacăn a fost folosit timp de secole pentru a atenua durerea reumatismală și simptomele de gută.

Pentru prepararea infuziei de mesteacăn, sunt necesare două linguri de frunze de mesteacăn uscate într-o ceașcă de apă clocotită. Lași să se infuzeze până când apa se răcește. Apoi filtrezi. Pentru cele mai grave cazuri de retenție a apei, se recomandă să bei chiar trei cești pe zi.

Ceaiuri pentru rinichi. Ceai de pătrunjel

Ultimul ceai din plante pentru purificarea rinichilor se bazează pe un ingredient găsit în toate bucătăriile: pătrunjelul. Este o plantă cu proprietăți cunoscute de purificare și diuretice care reglează și activitatea intestinală. Ceaiul de pătrunjel este deosebit de potrivit pentru persoanele care doresc să piardă în greutate sau care suferă de meteorism și retenție de apă. Și, prin urmare, trebuie să elimine gazele și lichidele în exces.

Pentru a pregăti decoctul de pătrunjel, este suficient să speli și să cureți nu numai frunzele plantei, ci și rădăcinile. Apoi fierbi 6 g de pătrunjel în 100 ml de apă, acordând o atenție deosebită proporțiilor. După ce ai lăsat să fiarbă aproximativ un sfert de oră, este necesar să filtrezi amestecul și să-l lași să se răcească, după cum preferi. Ceaiul de pătrunjel, deși purifică rinichii, nu este recomandat persoanelor care suferă de boli care afectează aceste organe. Și ar trebui să fie consumat, în general, de toată lumea, cu multă moderație.

Natura oferă tot ceea ce este necesar pentru îngrijirea organismului, dar se recomandă adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, după consultarea unui expert.

My title page contents