Cel de-al doilea născut e mai rebel și-ți dă mai mult de furcă

CEL DE-AL DOILEA NĂSCUT E MAI REBEL ȘI-ȚI DĂ MAI MULT DE FURCĂ

Cel de-al doilea născut e mai gălăgios, mai rebel. Există o diferență între primul și al doilea copil. Afirmația vine să accentueze contribuția științei și cele mai recente cercetări în acest sens. Potrivit unui studiu realizat de Școala de Management MIT Sloan din Boston – în Statele Unite – cel de-al doilea copil născut este mai revoltat și mai nervos decât fratele mai mare.

 

Studiu

Cercetătorii au studiat luni de zile comportamentul a mai mult de două milioane de frați născuți în anii optzeci și nouăzeci, în două grupuri distincte, în SUA și în Danemarca. S-a constatat că, copiii numărul 2  au mai multe șanse să fie certați cu legea decât primiiSunt mai răzvrătiți decât primii.

În studiu, cercetătorii au înregistrat vârsta și originea părinților, statutul social, distanța temporală dintre nașteri, precum și date privind problemele legate de justiție, de absențe și suspendări la școală.

În special, dacă e de sex masculin, cel de-al doilea născut e adesea retras de la școală și tinde să aibă probleme cu justiția.

Cel de-al doilea născut e mai rebel și-ți dă mai mult de furcă

Conform studiului, copiii născuți ca număr 2 în familie au un comportament problematic, între 20-40 de procente mai mult decât cel întâi născut. Dar cum este posibil? De ce se întâmplă acest lucru?

Potrivit oamenilor de știință, cauza principală ar fi doar una: cantitatea de atenție dată de părinți copiilor lor. Cu al doilea-născut, mama și tata au tendința de a fi mai permisivi, deoarece și-au consumat deja energia și atenția cu primul-născut. Acest lucru îi determină pe copiii care s-au născut după, și mai ales pe băieți, să profite de situație.

Este pentru prima dată când s-a făcut un studiu în cazul copilului numărul 2. Până în prezent au fost analizate numai caracteristicile primilor născuți.

 

Rezultatele?

În urma cercetărilor din ultimii ani, primii născuți devin mai inteligenți și mai bogați decât frații lor mai mici.

Nu numai că primul copil este mai matur și responsabil, dar este și o persoană foarte de încredere. Prin urmare, ordinea nașterii determină personalitatea fiecăruia dintre noi. Aș adăuga că e important și mediul în care cresc, ba chiar și țara. Să nu generalizăm!

 

 

oi.

My title page contents