„Dieta de 8 ore”, în care poți pierde până la 15 kg, în doar 6 săptămâni

„Dieta de 8 ore”, în care poți pierde până la 15 kg, în doar 6 săptămâni

„Dieta de 8 ore” îți permite să mănânci orice fel de mâncare dorești. Condiția: să o faci în intervalul orar 9.00-17.00, nu mai târziu. Este strict interzis să mai mănânci ceva după ora 17.00!

 

Americanii sunt înnebuniți după această dietă, deorece kilogramele dispar, fără stresul de a urmări ce mănânci. David Zinczenko și Peter Moore sunt autorii cărții care vorbește despre dieta amintită, iar cartea poartă același nume. Ei promit solemn că dieta despre care vorbesc ei în cartea scoasă, chiar funcționează.

Așa cum am precizat deja, faptul că li se permite să mănânce orice le place, chiar dacă într-un interval anume, este motivul pentru care americanii sunt atrași de această dietă.

Autorii explică modul în care cea mai periculoasă amenințare a unui organism normal este consumul excesiv de alimente după ora 17.00. Adică până noaptea târziu, când oamenii se așază în fața televizorului și consumă alimente fără control.

Seara, după ora 17.00, alimentele ajung pe coapse și pe burtă

„Corpurile noastre nu pot procesa alimente consumate la sfârșitul zilei. Caloriile consumate la ore târzii ajung unde nu ar trebui: pe coapse și pe burtă”, spun autorii în cartea lor.

Ei pretind că persoanele care urmează regimul lor special de dietă, doar 8 ore pe zi, în intervalul amintit, pe tot parcursul săptămânii, pot pierde aproximativ 10 kg într-o lună.

Există o alternativă la această dietă, aceea de a consuma alimente între 11.00-19.00, dar autorii nu garantează același succes. Ei rămân la prima variantă, care pare să fie cea mai bună și potrivită organismului. Acesta are nevoie și de o pauză în care să lucreze, să proceseze tot ce s-a consumat peste zi. Seara, la ore târzii, acest proces încetează, organismul intră în repaus, fiind setat pe funcția „odihnă”. Cei ce aleg să mănânce în acest interval, își asumă riscul depunerii caloriilor acolo unde de fapt nu și-ar dori. Dieta, de fapt este foarte permisivă, atâta timp cât nu se încalcă intervalul orar de funcționare. Statul până târziu în noapte, cumulat cu mâncatul la aceea oră, duc la slăbirea activității sistemului digestiv, care este îngreunată de hormoni și enzime. Prin urmare, ce alegi? Să mănânci orice într-un interval anume și să mai și slăbești…sau să încalci această regulă simplă, doar pentru o plăcere pe care vrei să ți-o satisfaci târziu în noapte, când uiți să mai închizi televizorul și să mergi la culcare.

Iar somnul este un alt factor important în procesul de slăbire.

My title page contents