Întrebuințări ale urzicii în bucătărie. De ce să consumi urzică?

Întrebuințări ale urzicii în bucătărie din care să te inspiri și tu. Urzica este o plantă medicinală bine cunoscută în tradiția plantelor. Din cele mai vechi timpuri se obișnuia să se recolteze urzica înainte de sfârșitul primăverii, pentru a pregăti diferite preparate, dar și pentru puterile sale vindecătoare, de exemplu în remediile împotriva reumatismului.

De asemenea, urzica a mai fost utilizată în mod tradițional pentru probleme de urinare și pietre la rinichi, tulburări articulare și diuretice.

De ce să folosești urzica? Motivele pentru a redescoperi urzica sunt multe; ca să nu mai vorbim de utilitatea sa pentru umpluturi sau drept un topping de pizza: neobișnuit, colorat, apetisant.

Urzicile sunt bogate în vitaminele A, B2, C, D și K și au nutrienți importanți, cum ar fi antioxidanții, aminoacizii și clorofila. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de calciu, potasiu, iod, mangan și fier.

Întrebuințări ale urzicii în bucătărie. Ce poți prepara cu urzică?

Frunzele de urzică pot fi folosite într-o varietate de mâncăruri delicioase. Reține: urzica trebuie mai întâi gătită sau preparată la abur, pentru a distruge substanțele chimice din perișorii ascuțiți de pe frunze. Acești perișori conțin substanțe chimice, cum ar fi acidul formic și histamina, care pot irita pielea și pot provoca înțepături, mâncărime și roșeață. Perii de pe frunzele urzicii conțin, de asemenea, o serie de alte substanțe chimice care ne pot afecta, cum ar fi acetilcolina și serotonina.

Pesto

Urzicile sunt potrivite pentru a prepara un pesto delicios, mai gustos decât varietatea tradițională cu busuioc; se potrivesc de minune în combinație cu leurda. Este delicios pe paste, bruschetta sau pentru carne.

Risotto cu ierburi sălbatice și urzică

Un fel de mâncare de inspirație mediteraneană, risotto este delicios și abundent. Această versiune este bogată în nutrienți și arome datorită listei lungi de ingrediente: urzici; ierburi, cum ar fi pătrunjel, tarhon, arpagic, frunze de usturoi sălbatic, șalotă, unt, vin alb/roșu.

Urzică și cartofi curry

Ei bine, această rețetă oferă gustul și densitatea nutrienților datorită adăugării de urzici, ierburi, condimente, iaurt cremos și suc de lămâie.

Cremă de usturoi și pizza cu urzică

Pentru o experiență artizanală de pizza, combină aroma profundă a urzicilor cu o cremă delicioasă de usturoi verde și pune-o pe un aluat de casă pentru pizza, copt pe piatră. Vei mai avea nevoie de usturoi verde, vin alb, smântână, mozzarella de bivoliță, urzici și parmezan.

Omletă de urzică cu salată sălbatică de primăvară și dressing de plante citrice

Pentru a impresiona cu adevărat, aceasta este o rețetă de servit musafirilor. Bucură-te de o explozie de arome datorită utilizării de: ulei de usturoi, cimbru proaspăt, tarhon, un trio de sucuri de citrice, ceapă și ceapă eșalotă, cheddar și parmezan, baby spanac, sparanghel delicat, roșii suculente și năsturel. Desigur, această rețetă solicită o anumită pregătire, dar rezultatele merită tot efortul.

Ceaiul vindecător

Ceaiul de urzică a fost produs de secole datorită proprietăților sale vindecătoare și sănătoase. Acest amestec se face peste noapte: adaugi planta într-un borcan și acoperi cu apă caldă. Se lasă să se răcească înainte de a pune ceaiul la frigider, unde se poate infuza până a doua zi.

 

My title page contents