Rețete de dulciuri de casă pentru copii. Gustul copilăriei noastre

Dulciuri de casă pentru copii

Când vine vorba de ceva dulce, multe mămici aleg rețete de dulciuri de casă pentru copii. De ce? În primul rând, pentru că știu ce ingrediente conțin, pentru că sunt alese chiar de ele, în funcție de preferințele copilului, de indicațiile medicului, potrivite vârstei. Sunt proaspete și pot fi consumate de întreaga familie. În plus, de cele mai multe ori, mămicile economisesc și bani astfel, obțin și o cantitate mai mare, iar gustul…nu se compară cu cel din comerț.

 

Rețete de dulciuri de casă pentru copii. Prăjitură cu brânză dulce și mere

Coacere: 30 minute

 

Îți trebuie pentru aluat:

500 g făină

65 g zahăr

I pliculeț drojdie uscată

1 vârf cuțit de sare

1 ou

250 ml lapte călduț

165 g unt topit

 

Îți trebuie pentru umplutură:

1 kg brânză dulce

125 ml lapte

4 ouă

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 ½ kg mere

4 lingurițe zahăr pudră

 

Pregătești aluatul așa:

Cerni făina într-un castron și o amesteci cu drojdia, adaugi zahărul, sarea, oul, laptele și untul. Amesteci ingredientele cu mixerul la început cu viteză minimă, iar apoi, timp de 5 minute, la viteză maximă. Lași aluatul acoperit într-un loc cald, până crește vizibil. După aceea, scoți aluatul din castron și îl mai frămânți pe suprafața de lucru. Ungi o tavă pentru copt (38 x 28 cm) cu margini înalte. Întinzi aluatul în tavă.

 

Pregătești umplutura așa:

Amesteci brânza dulce și laptele într-un castron și le adaugi peste aluatul întins. Amesteci ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și întinzi amestecul peste brânza dulce. Cureți merele, le tai, le scoți sâmburii, le tai felii subțiri și le așezi peste umplutură. Mai aștepți încă 15 minute și dai tava la cuptor (pentru cuptor electric, la 200-220 grade Celsius, preîncălzit sau la 160-180 grade Celsius, fără preîncălzire.

 

 

Rețete de dulciuri de casă pentru copii. Fursecuri fragede

Circa 80 de bucăți

 

Îți trebuie pentru aluat:

250 g unt

125 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

1 ou

3 gălbenușuri

250 g făină

150 g amidon de porumb

 

Îți trebuie pentru glazură:

2 lingurițe ulei

150 g ciocolată de menaj, amăruie

 

Pregătești aluatul așa:

Amesteci untul cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat și amesteci, până când se omogenizează. Adaugi treptat oul, apoi gălbenușurile, fiecare gălbenuș  după circa ½ minut. Amesteci făina cu amidonul și încorporezi acest amestec în aluat. Iei un șpriț sau dacă nu ai, pui aluatul într-o pungă și o tai la unul dintre capete. Formezi niște cerculețe-coronițe, de circa 4 cm fiecare, direct în tava de copt, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava la cuptor (200 grade Celsius, preîncălzit) și lași circa 10 minute fiecare tavă. Apoi scoți fursecurile și le lași la răcit.

 

Pregătești glazura așa:

Tai ciocolata bucăți mici, o amesteci cu ulei și o fierbi pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o compoziție cremoasă. Iei fiecare fursec și-l treci pe jumătate prin glazură, apoi îl așezi pe un platou cu hârtie de copt. Le poți lăsa simple, presărate cu zahăr pudră sau stropite cu puțin sirop de lămâie.

 

Rețete de dulciuri de casă pentru copii. Cuburi cu nucă de cocos

Pregătire: 60 minute

 

Îți trebuie:

500 g unt

50 g cacao

200 g făină

8 ouă

600 g zahăr tos

300 g nucă de cocos

50 ml rom

 

Pregătești blatul așa:

Mai întâi faci un blat din 8 ouă. Separi albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le bați spumă tare cu 200 g zahăr. Când ai obținut o spumă tare, adaugi gălbenușurile treptat, amestecând lejer de sus în jos. Adaugi apoi 200 g de făină, turnată în ploaie și amesteci ușor până se încorporează. Torni blatul în tava tapetată cu hârtie de copt și o dai la cuptor timp de 20 de minute la foc mic. Cuptorul  trebuie preîncălzit înainte. Când e copt blatul, îl lași să se răcească. Apoi îl scoți rece din tavă și îl tai cuburi mici.

Pregătești glazura așa:

Pui o cratiță pe foc. Adaugi untul tăiat cuburi mici, amesteci ușor, adaugi 400 g zahăr, 50 g de cacao și lași să fiarbă timp de 5 minute până se îngroașă. Iei cratița de pe foc și o lași să se răcească puțin. Adaugi 50 ml rom. Treci cuburile prin această glazură, apoi le tăvălești prin nucă de cocos. Așezi cuburile pe un platou și se pot servi după circa 10 minute, după ce s-a răcit puțin glazura.

 

Mai multe rețete de dulciuri de casă pentru copii găsești aici!

My title page contents