Supă-cremă de ciuperci. Un fel principal pentru zilele de toamnă

SUPĂ-CREMĂ DE CIUPERCI. UN FEL PRINCIPAL PENTRU ZILELE DE TOAMNĂ

Supă-cremă de ciuperci. Toamna e mai mult ca oricând vremea ciupercilor. De aceea, merită să încerci delicioasa supă-cremă de ciuperci, atât de sățioasă și ușor de preparat.

Pregătire: 60 minute

Porții: 6

 

Ai nevoie pentru supă-cremă de ciuperci de:

500 g ciuperci champignon

2 cepe medii

2 cartofi mici

2 linguri ulei de măsline

150 g țelină

200 ml smântână

Supă de legume

½ legătură de pătrunjel verde

Sare

Piper

 

 

Pregătești supa-cremă de ciuperci așa:

Cureți și toci mărunt ceapa, apoi o călești în 2 linguri de ulei de măsline încins, timp de 2-3 minute. După acest timp, adaugi țelina și cartofii, curățați în prealabil, spălați și tăiați cuburi. Acoperi legumele cu supa de legume și lași să fiarbă timp de 10 minute, după care adaugi ciupercile spălate și tăiate. Lași totul să fiarbă, până când legumele sunt bine pătrunse. Iei vasul de pe foc, lași să se răcorească supa, apoi o pui într-un blender și mixezi până când obții o cremă. Dacă vrei ca supa să fie foarte fină, o treci printr-o sită, după care o pui din nou în oală. Pui oala pe foc și mai dai câteva clocote. Condimentezi supa cu sare și piper și adaugi treptat smântâna, la temperatura camerei. Servești supa caldă, cu pătrunjel verde presărat deasupra. Dacă vrei, poți adăuga și câteva crutoane.

My title page contents