Zucchini și cartofi cu pesmet copți la cuptor – Dacă îți dorești o garnitură delicioasă și crocantă, dovleceii copți și cartofii cu pesmet sunt combinația potrivită! Ideale pentru a însoți orice fel de mâncare din carne sau pește, aceste legume tăiate cubulețe și coapte sunt delicioase.
Se prepară cu un amestec de pesmet, parmezan și condimente pentru a le face aurii și crocante, iar coacerea într-un cuptor cu convecție aduce finalul mult așteptat! Sunt foarte ușor de făcut: tai legumele în cuburi și le amesteci în vasul de copt, apoi le dai la cuptor și asta e totul!
Zucchini și cartofi cu pesmet copți la cuptor
Porții: 4
Pregătire: 10 minute
Gătire: 40 de minute
Ai nevoie de:
500 g cartofi
2 zucchini (dovlecei)
4 linguri pesmet
2 linguri parmezan ras
1/2 linguriță de oregano uscat
1/2 linguriță de rozmarin (tocat)
Ulei de măsline extravirgin după gust
2 căței de usturoi
1 praf de sare
1 vârf de cuțit de piper
Pregătești zucchini și cartofi cu pesmet copți la cuptor așa:
Într-un castron, pui împreună pesmetul, parmezanul ras și toate condimentele.
Speli cartofii și dovleceii. Scoți capetele dovlecelului și le tai în cuburi. Cureți cartofii și îi tai și pe ei în cuburi.
Adaugi legumele într-un vas mare de copt. Torni ulei de măsline extravirgin (generos, după gust), doi căței de usturoi tăiați în jumătate și apoi adaugi 3/4 din amestecul preparat anterior de pesmet, parmezan și condimente. Urmează să amesteci cartofii și dovleceii, după care îi acoperi cu amestecul de pesmet rămas. Mai presari un praf de piper măcinat.
Coci preparatul într-un cuptor cu convecție la 180 ° timp de 40-45 de minute până când legumele sunt maro auriu, iar delicioasa garnitură de dovlecei și cartofi gratinați copți este gata să însoțească felurile principale!
Recomandări
Poți păstra dovleceii și cartofii gratinați în frigider timp de 2-3 zile și îi poți coace din nou, dacă este necesar.
Încearcă să adaugi cuburi de kaizer sau de slăninuță pentru un fel de mâncare și mai gustos!