Miercuri, 16 nov, de la ora 18.00, in cadrul Targului Gaudeamus ( Romexpo), Dana Barbu lanseaza cartea „Manualul Parintilor”. Pentru ca si copiii au drepturi!

 

Copiii au drepturi! Oriunde s-ar afla – acasa, in institutii de ingrijire, la scoala sau oriunde in societate – drepturile copiilor exista! Insa un drept care este de necunoscut sau de neinteles celui ce poate beneficia de el este fara de folos. Si daca adultii sunt singurii raspunzatori pentru deciziile pe care le iau si pentru informatiile pe care le detin, pentru copii avem o raspundere mult mai mare. De ce? Pentru ca ei depind de noi, adultii de azi. Si, uite asa, devenine o obligatie sa cunoastem drepturile copilului.  Avem posibilitatea de a intelege ce i se cuvine unui copil, de a cunoaste cand si cum sa solicitam acordarea unei facilitati legale. Tot asa, putem afla cand ii este incalcat un drept si cum trebuie actionat pentru a-l apara.

Despre drepturile copiilor

Aceasta carte da sansa parintilor, viitorilor parinti si tuturor celor ce iubesc si au in grija un copil. Cartea se adreseaza totodata si educatorilor, invatatorilor, profesorilor, asistentilor sociali sau bonelor care vor sa isi intregeasca bagajul de cunostinte cu privire la copil.

De asemenea, cartea poate fi extrem de utila celor ce activeaza in domeniul drepturilor copilului pentru o radiografie a acestora la acest moment. Ea este de folos si tuturor celor ce isi doresc sa cunoasca intr-un mod unitar domeniul drepturilor copilului din Romania.

 

 

 

My title page contents