8 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le evite

Să descoperim împreună 8 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le evite. Există mai multe activități care nu sunt recomandate femeilor însărcinate, deși nu toate sunt luate în seamă. Mamele trebuie să aibă grijă de ele însele și să fie atente la toate acele acțiuni care ar putea dăuna copilului sau lor însele. Pe lângă schimbările fizice și emoționale, este esențial ca și unele obiceiuri să fie schimbate, pentru a nu afecta dezvoltarea corectă a fătului. Să aflăm care sunt acestea!

Dacă ești însărcinată, regula numărul unu și cea mai importantă este să ai grijă de tine și să trăiești sarcina cu liniște sufletească. Pentru aceasta este necesar să știi care sunt acele lucruri de evitat pentru a nu afecta negativ fătul.

8 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le evite. Iată ce să nu faci în timpul sarcinii:

1. Evită alimentele crude!

Motivul: Acestea pot fi un teren de reproducere pentru germeni. Bacteriile pot pătrunde cu ușurință în organism și pot provoca infecții. Iată câteva alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude: brânzeturi nepasteurizate, sucuri de fructe, ouă, carne și pește.

2. Redu consumul de cofeină!

Consumul de prea multă cofeină în timpul sarcinii poate dăuna copilului în formare. Și nu uita: cofeina este conținută și în alte tipuri de băuturi!

3. Nu bea alcool!

Cu siguranță știi deja cât de nociv este alcoolul. Specialiștii sfătuiesc viitoarele mame să nu consume alcool în timpul sarcinii, nici măcar puțin. Unele studii au ajuns la concluzia că este o substanță toxică care dăunează dezvoltării creierului bebelușului.

4. Nu curăța excrementele pisicii!

Poate că ești o mare iubitoare de pisici, dar ar fi bine ca în perioada sarcinii să nu fii tu cea care curăță litiera. Dacă faci acest lucru, ai putea fi predispusă la o infecție cunoscută sub numele de toxoplasmoză. Aceasta poate provoca probleme precum nașterea prematură, întârzierea creșterii și leziuni oculare sau cerebrale. Nu risca să-ți compromiți sănătatea!

5. Evită îndulcitorii artificiali!

Chiar dacă unele studii arată că nu există pericole deosebite, este întotdeauna mai bine să optezi pentru îndulcitorii naturali precum mierea. Îndulcitorii conțin aspartam, sucraloză și acesulfam K, care pot provoca complicații la naștere.

6. Atenție la saune sau jacuzzi fierbinți!

În timpul sarcinii este obligatoriu să limitezi activitățile care implică temperaturi ridicate, deoarece acestea pot cauza probleme de sănătate bebelușului. Evită băile și împachetările prea fierbinți și expunerea la soare pentru perioade lungi de timp.

7. Renunță la exerciții fizice de mare impact!

Nu este interzis sa te antrenezi în perioada sarcinii, dar sunt câteva exerciții pe care nu este indicat să le faci. Exercițiile de mare impact, de exemplu, ar trebui evitate. În favoarea celor cu impact redus, cum ar fi yoga prenatală sau plimbările lungi. De asemenea, evită să ridici greutăți, să faci abdomene, genuflexiuni și sporturi de contact.

8. Nu mesteca gumă!

Poate că te întrebi ce legătură are guma cu sarcina? Ei bine, acest obicei poate duce la deteriorarea dinților care sunt mai sensibili în timpul sarcinii. Din acest motiv este indicat să nu consumi gumă de mestecat.

Și după atâtea interdicții…

Iată și câteva activități recomandate a fi făcute în timpul sarcinii:

Fă exerciții pentru mușchii vaginali. Cel mai bine este să începi cu exerciții Kegel, care te vor ajuta să-ți întărești mușchii vaginali.

Poartă sutien în timpul sarcinii. Creșterea în greutate poate provoca dureri de spate; de aceea, purtarea unui sutien bun poate oferi o ușurare.

Bucură-te de sarcina ta. Este un moment unic și, deși s-ar putea să ai și unele neplăceri, sarcina rămâne o etapă cu totul specială în viața fiecărei femei.

Mănâncă corect. Este important să cunoști alimentele potrivite pentru femeile însărcinate. Aceasta deoarece multe pot fi dăunătoare fătului.

Discută des cu medicul tău. Acesta este cel mai bun ghid. Spune-i toate îndoielile și întrebările tale.

 

Este esențial să fii informată despre lucrurile pe care nu trebuie să le faci în această etapă a vieții.

My title page contents