Spaghete gratinate pentru o masă rapidă și gustoasă. Atunci când nu ai pregătit nimic de mâncare și vrei să faci ceva rapid, pastele sunt mereu ajutorul tău de nădejde. Poți conta pe ele ca bază și adăuga diferite ingrediente. Le poți prepara pe foc, la cuptor sau sub formă de salată, la rece, dacă le aveai fierte dinainte.
Spaghete gratinate cu roșii cherry
Porții: 4
Coacere: 15-20 minute
Ai nevoie pentru spaghete gratinate de:
250 g roșii cherry
400 g spaghete
250 g mozzarella
50 g chorizo (sau alt salam uscat picant)
Sare, piper
1 cățel de usturoi
50 g șuncă uscată
50 g roșii uscate păstrate în ulei
Pregătești spaghetele gratinate așa:
Mai întâi, fierbi spaghetele al dente, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Tai felii brânza și salamul uscat picant. Cureți și toci usturoiul. Scurgi de ulei roșiile uscate și oprești 4 linguri de ulei.tai roșiile mărunt. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.
După ce au fiert, scurgi spaghetele și le amesteci împreună cu usturoiul și cu uleiul păstrat de la roșii. Iei o tavă sau o formă de ceramică, o ungi cu ulei și așezi cuiburi de spaghete. Adică, iei pe rând câteva spaghete și le răsucești în jurul unei furculițe. Le așezi în formă și pui peste fiecare cuib de paste o parte din compoziția de șuncă și salam. Apoi distribui deasupra uniform jumătate din compoziția de roșii cherry și brânză. Dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când sunt gata pastele, poți presăra pentru gust și decor, câteva frunzulițe proaspete de busuioc sau de oregano.