Supă de roșii ca în Italia. De savurat și caldă… și rece!

Supă de roșii ca în Italia

Supă de roșii ca în Italia – Supa de roșii este un prim fel vegetarian, ușor de făcut și potrivită pentru toate anotimpurile. Poate fi savurată atât caldă, cât și rece, și îmbogățită, după dorință, cu puțin chilli sau boia de ardei.

Supa de  roșii este un prim fel vegetarian foarte gustos, usor de facut si cu foarte putine calorii! Preparată cu roșii și aromată cu busuioc și usturoi, această supă – cremă de roșii este un preparat ușor, pe care îl poți face cu orice ocazie!

Supa de rosii este o mancare bună, plină de beneficii și, în plus, este și delicioasă! Poate fi savurată atât caldă, cât și rece și este perfectă atât pentru persoanele care urmează o dietă, cât și pentru cele care își doresc să includă mai multe legume în dieta lor. Supa – cremă de roșii este un prim fel de legume care, cu siguranță, îi va atrage chiar si pe cei mici.

Supă de roșii ca în Italia

Porții: 4

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 1 oră

Ai nevoie de:

1,5 kg de roșii

100 ml de smânână de gătit

1 cățel de usturoi

busuioc după gust

ulei de măsline extravirgin cât e nevoie, după gust

sare fină după gust

piper negru după gust

mozzarella dupa gust

 

Pregătești așa:

Pentru a pregăti supa de roșii, speli mai întâi roșiile. Cureți roșiile, le tai în jumătate și îndepărtezi partea centrală formată din semințe și zeamă. Tai pulpa în bucăți mici și le dai deoparte.

Torni uleiul într-o tigaie mare, adaugi cățelul de usturoi decojit și fierbi aproximativ un minut. Adaugi roșiile, amesteci și continui să gătești câteva minute.

Adaugi frunzele de busuioc, asezonezi cu sare și amesteci din nou. Acoperi cu un capac, reduci focul la mic și lași să se gătească aproximativ 30 de minute.

După acest timp, scoți usturoiul și busuiocul din tigaie. Pasezi roșiile cu ajutorul unui blender, până obții o cremă fnă și omogenă. Adaugi smântâna de gătit și continui să gătești încă 20-30 de minute.

Apoi stingi focul, distribui supa în farfurii, o decorezi cu un strop de ulei, adaugi un strop de piper și… e numai bună de mâncat.

Variante și alternative

Poți îmbogăți supa de roșii cu ingredientele pe care le preferi. De exemplu: un praf de chilli pudră, turmeric sau boia de ardei. Dacă îți plac anumite combinații, poți adăuga și o linguriță de smântână de gătit care ajută la obținerea unei consistențe mai cremoase, dar și pentru a completa felul de mâncare. De asemenea, poți adăuga niște biluțe de mozzarella care vor da acea notă de prospețime și dulceață care te va captiva de la prima gust.

Sfat

Dacă vrei să obții o supă de rosii mai lichidă, poti scurta timpul de gătire după omogenizare. Dacă o vrei mai cremoasă, trebuie doar să prelungești timpul de gătire, pentru a scădea mai mult.

Depozitare

Supa de roșii este un fel de mâncare care se poate mânca atât caldă, cât și rece: dacă rămâne, o poți transfera într-un recipient ermetic și o poți păstra la frigider pentru o zi. De asemenea, se poate congela, dacă ai făcut mai multă și, astfel, o poți consuma proaspătă, când dorești.

My title page contents