Înghețată de căpșuni: rețetă rapidă preparată chiar la tine acasă! O înghețată de casă care se prepară în câteva minute cu căpșune proaspete. Fără ouă! Fără gătit! Fără aparat de înghețată! Doar amesteci toate ingredientele într-un castron și obții o înghețată de căpșuni cu o textură cremoasă, catifelată, care nu formează ace de gheață. În plus, te vei bucura de o aromă autentică de căpșuni, acest fruct delicios de primăvară-vară!
Cu foarte puține ingrediente și câteva minute la dispoziție, vei obține o înghețată delicioasă de căpșuni, la fel de delicioasă ca cea clasică! Perfectă pentru a o servi în cești, conuri de înghețată, cu biscuiți; simplă sau însoțită de un sos delicios de căpșune proaspete, preparat în câteva minute, împreună cu bucăți de fructe și zahar. Acest sos dulce de căpșuni va face ca înghețata să fie irezistibilă!
Înghețată de căpșuni
Pregătire: 15 minute
Ai nevoie pentru înghețată de căpșuni:
o formă dreptunghiulară de 30 cm
800 g de căpșuni proaspete (cântărite fără codițe)
500 ml frișcă deja îndulcită
170 ml lapte condensat
2 linguri de lichior de căpșuni (sau limoncello, rom sau orice alt lichior pe care îl ai în casă)
Ai nevoie pentru sosul dulce de căpșuni (opțional):
200 g de căpșuni (cântărite după curățare)
2 linguri de zahăr
Sfaturi și sugestii: Dacă nu vrei să folosești o frișcă deja îndulcită, poți folosi frișcă lichidă proaspătă; atâta timp cât o montezi cu cel puțin 2 linguri pline de zahăr pudră. Indiferent de frișca pe care o folosești, cantitatea totală pe care trebuie să o adaugi la înghețată trebuie să fie întotdeauna de 500 g.
Pregătești înghețată de căpșuni așa:
Mai întâi de toate speli și usuci perfect căpșunile. Îndepărtezi frunzele verzi și orice urme de lovituri și le tai în bucăți mici:
Amesteci căpșunile cu ajutorul unui blender, având grijă să obții un amestec neted și fără bucăți.
Strecori sucul printr-o sită cu găuri mici.
Torni laptele condensat și lichiorul în sucul de căpșuni și amesteci bine.
Între timp, bați frișca cu mixerul.
În cele din urmă, torni amestecul de căpșuni în frișcă.
Amesteci cu mișcări lente, de jos în jos, fără a dezasambla înghețata, astfel încât amestecul să fie perfect colorat!
În cele din urmă, toni amestecul de înghețată de căpșuni într-o formă dreptunghiulară destul de mare (ca de chec).
Dacă mai rămâne un mic amestec, pui restul înghețatei într-un recipient închis etanș.
Lași înghețata de căpșuni în congelator timp de cel puțin 3-5 ore, timpul necesar pentru ca aceasta să se întărească.
Între timp, pregătești sosul dulce de căpșuni:
Adaugi căpșunile tăiate (spălate și uscate) în bucăți, împreună cu zahărul, într-un vas neaderent, și gătești prin zdrobirea a jumătate din bucăți până când obțineți un sos gros; va dura aproximativ 5 – 6 minute.
Lași sosul dulce de căpșuni să se răcească complet, înainte de a-l adăuga peste înghețată! După câteva minute la temperatura camerei, pune-l în frigider!
Scoți înghețata din congelator și o lași la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de servire.
Înghețata de căpșuni este gata! Servește-o însoțită de o lingură de sos dulce de căpșune!
Păstrezi înghețata de căpșuni așa:
În congelator, acoperită cu folie alimentară, se păstrează perfect chiar și 2 săptămâni!
Important: înainte de servire, las-o câteva minute la temperatura camerei!