Budincă de chia cu vișine

Budincă de chia cu vișine. Semințele, printre care și chia, se numără printre alimentele în tendințe ale ultimilor ani. Acestea sunt alimente străvechi redescoperite, bogate în nutrienți și foarte versatile în bucătărie. Ai auzit de budinca de chia? Este un preparat pe bază de semințe de chia, bogat în Omega-3, ideal pentru micul dejun sau ca o gustare răcoritoare și regenerant pentru a fi consumat în timpul zilei.

Dacă bei doar o cafea rapidă dimineața din lipsă de timp, poți pregăti de seara o budincă cu semințe de chia și lapte de migdale și aroma preferată. O lași să se odihnească peste noapte la frigider pentru a se transforma într-o budincă delicioasă și proaspătă. Așa că a doua zi trebuie doar să o răstorni într-un castron, să adaugi iaurt grecesc și vișine în sirop. Poți, de asemenea, să adaugi și alte fructe proaspete, fructe uscate sau cereale după gust!

Budincă de chia cu vișine

Porții: 2

Preparare: 10 minute

Calorii: 222,2/porție

 

Ai nevoie de:

30 g semințe de chia

200 ml lapte de migdale

3 g pudră de cacao neîndulcită

10 g miere de erică

200 g iaurt grecesc

80 g vișine în sirop

Mentă (pentru decorare) după gust

 

Pregătești budinca de chia cu vișine așa:

Pentru a pregăti budinca de chia, începi prin a turna semințele de chia într-un castron mare. Apoi adaugi pudra de cacao neîndulcită, amesteci cu un tel și torni laptele de migdale. Agiți continuu pentru a crea un amestec omogen. Adaugi și mierea de erică (cunoscută și sub numele de miere de iarbă neagră, mierea de erică este un tip de miere cu o culoare închisă și un gust dulce-amărui), amesteci din nou și acoperi cu folie de plastic. Lași amestecul la frigider peste noapte.

Odată gata, poți asambla budinca de chia în pahar: iei amestecul de chia cu o lingură, creezi un strat pe fundul paharului, apoi adaugi un strat de iaurt grecesc și torni vișinele cu puțin sirop. Continui cu un strat de chia și unul de iaurt grecesc, care va ajunge la marginea paharului. La final decorezi cu 2-3 vișine și sirop și o frunză de mentă. Budinca ta de chia este gata de servit.

Conservare

Semințele de chia înmuiate în lapte pot fi păstrate la frigider timp de 1-2 zile acoperite cu folie de plastic.

Congelarea nu este recomandată.

Sfat

Pentru budinca de chia poți folosi și lapte de orez. Poți aromatiza amestecul de chia cu scorțișoară pudră. În plus, poți îmbogăți budinca de chia cu fructe uscate la alegere.

My title page contents