Beneficiile cititului cu voce tare. 7 beneficii importante ale citirii cu voce tare

Beneficiile cititului cu voce tare. 7 Beneficiile importante ale citirii cu voce tare

Beneficiile cititului cu voce tare sunt multe și trebuie să le afli. Citirea cu voce tare oferă o serie de oportunități și beneficii copiilor de toate vârstele, de la întărirea vocabularului lor, până la sporirea atenției.

 

Beneficiile cititului cu voce tare. Iată 7 beneficii importante ale citirii cu voce tare pentru copii:

 

1. Dezvoltă un vocabular mai puternic

Copiii dobândesc limbajul, în primul rând prin ascultare. Citirea cu voce tare permite copiilor să audă în mod regulat cuvinte noi în contexte noi, prin care își construiesc vocabularul și îi ajută să dezvolte o conștiință mai puternică asupra posibilităților de comunicare.

2. Construiește conexiuni între cuvântul vorbit și scris

Atunci când copiii aud cuvintele spuse cu voce tare, încep să vizualizeze cum vorbele scrise sunt strâns legate de cuvintele rostite. Acest lucru îi ajută să recunoască diferența dintre aranjamentul limbii vorbite și textul tipărit.

3. Beneficiile cititului cu voce tare. Oferă plăcere

Copiii se bucură, în general, să li se citească, ceea ce îi încurajează să vadă și să experimenteze citirea ca pe ceva distractiv și pozitiv. Citirea cu voce tare face ca aceștia să devină mai interesați să învețe să citească. Ceea ce este probabil să le provoace o dragoste pentru citit pentru toată viața.

4. Sporește atenția

Spre deosebire de privitul la tv, cititul ajută pentru a promova o desfășurare mai lentă a evenimentelor și a ideilor. Acest lucru îi încurajează pe copii să asculte, să acorde atenție și să se concentreze. Ceea ce poate, după un timp, să sporească atenția globală.

5. Întărește cunoașterea

O carte bine scrisă îi obișnuiește pe copii cu un limbaj sofisticat, prin care aceștia își pot întări abilitățile cognitive. Atunci când copiii sunt expuși în mod regulat unui limbaj elevat al literaturii de calitate, ei învață să-și aplice abilitățile cognitive pentru a înțelege textul.

6. Oferă o modalitate sigură de a explora emoții puternice

Citirea unei povestiri cu voce tare, care explorează emoții particulare, îi ajută pe unii copii să-și accepte sentimentele și să înțeleagă cum se simt alții. Prin citirea cu voce tare împreună, poveștile pot ajuta copiii să se simtă mai confortabil în discutarea/împărtășirea emoțiilor lor cu ceilalți.

7. Promovează legăturile, relațiile, petrecerea timpului împreună

Citirea cu voce tare cu copii oferă beneficii și adulților. Timpul de calitate petrecut împreună promovează legătura și întărește relațiile, facilitând astfel dezvoltarea de către copii a competențelor lor sociale, de comunicare și interpersonale.

 

 

My title page contents