Uleiuri esențiale speciale de Crăciun

Să descoperim câteva uleiuri esențiale speciale pentru atmosfera de Crăciun, dar și pentru a insufla energie și bună dispoziție. Eficacitatea uleiurilor esențiale este deja știută. Chiar și de Crăciun, uleiurile esențiale sunt foarte utile: pot ajuta la crearea atmosferei relaxate, dar totodată festivă și sunt capabile să insufle energie și bună dispoziție. Află care sunt cele mai potrivite esențe pentru a crea la tine acasă atmosfera de Crăciun.

Pentru a crea spiritul Crăciunului, ne ajutăm cu lumânări, diverse decorațiuni precum și de brazi și decoruri tradiționale. Însă, pe lângă toate acestea, poți adăuga și uleiuri esențiale, care vor spori atmosfera de Crăciun și vor face casa ta parfumată și primitoare.

Iată câteva uleiuri esențiale speciale pentru a crea atmosfera de Crăciun:

Portocale

Uleiul esential de portocale este perfect pentru a fi difuzat în timpul sărbătorilor, deoarece mirosul de fructe că este întotdeauna foarte binevenit. În plus, oferă o stare de liniste și calm. De asemenea, este util la sfârșitul serii, pentru că te ajută să te relaxezi puțin, dacă adrenalina este încă prea mare și nu poți dormi.

Pin și brad

Protagoniștii Crăciunului sunt, fără îndoială, pinul și bradul care, cu mirosurile lor caracteristice, vor contribui la crearea atmosferei de Crăciun. Pe lângă crearea atmosferei potrivite, uleiurile esențiale de pin și brad fac aerul mai curat și ajută la respirație.

Scorțișoară

Aroma picantă a scorțișoarei este o necesitate pentru Crăciun. Mirosul său este de mare ajutor pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Cât și pentru a purifica aerul prin îndepărtarea virușilor și bacteriilor, care iarna sunt responsabile pentru răcelile frecvente și diversele viroze. De asemenea, uleiul esențial de scorțișoară acționează pozitiv asupra stării de spirit, astfel încât oaspeții se vor simți în largul lor și fericiți.

Uleiuri esențiale pentru difuzarea energiei

Dacă ai ajuns să fii epuizat de Crăciun, este important să-ți recuperezi puțină energie, iar unele uleiuri esențiale pot fi prețioase.

Cuișoare

Uleiul esențial de cuișoare, cu parfumul său picant caracteristic, este un excelent antibacterian și antiviral. Aceste proprietăți importante sunt combinate și cu capacitatea de a stimula corpul și mintea, tonifierea și creșterea energiei. Folosește-l atunci când te simți foarte obosit/ă.

Ghimbir

Dacă ai nevoie de ceva care să aibă efect reparator, încearcă uleiul esențial de ghimbir. Este picant și cu o aromă caldă, dar puțin puternică și nu întotdeauna plăcută. De aceea este recomandat să-l folosești în combinație cu parfumuri cu tonuri mai plăcute. Această esență alungă și starea de slăbiciune.

Lămâie

Galbenul lămâiei și parfumul ei fructat sunt cele mai bune pentru cei care vor să găsească buna dispoziție și să trezească optimismul. Folosește această esență chiar și de Crăciun. O poți combina cu ulei esențial de portocale, mandarină, bergamotă sau cedru, pentru o seară cu parfum de citrice.

Mentă

Mirosul de mentă este puternic și plăcut. În plus față de eliberarea nasului, elimină stresul și starea de nervozitate, promovând o stare de spirit bună și claritate în gândire. Acest ulei esențial este perfect pentru a îndepărta gândurile negative și pentru a privi în viitor cu optimism.

Vanilie

Această aromă foarte dulce ajută starea de spirit. Cu toate acestea, nu este întotdeauna apreciată de toată lumea (în special de bărbați), așa că, înainte de a-l răspândi în casă în perioada sărbătorilor, asigură-te că oaspeților tăi le place și nu îi deranjează.

 

My title page contents