Risotto cu legume a la Jakob Hausmann

Tii post? Iti plac legumele? Daca da, ne asemanam. Iata o mega reteta de risotto, de la cheful Jakob Hausmann. Spor la gatit!

INGREDIENTE:

  • 1 lingura de margarina sau de ulei de floare soarelui
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • Un catel de usturoi pisat
  • 300 g de orez special pentru risotto
  • 300 g de gulie
  • 200 g morcovi
  • 300 g de telina rasa mai mare (se poate folosi orice fel de leguma, in functie de preferinte sau de sezon)
  • 2 dl vin alb
  • Frunze de dafin
  • 1 litru de supa de legume
  • Sofran – un plic
  • Piper
  • Margarina sau ulei, pentru a da cremozitate compozitiei finale

 

Mod de preparare:

1 Margarina se lasa la topit intr-o tigaie. In ea se calesc ceapa si usturoiul, se adauga orezul si se lasa pana ce devine sticlos, dupa care se adauga legumele. Peste amestec se toarnă vinul alb si frunza de dafin si se lasa sa scada, pana ce in tigaie ramane doar foarte putin lichid.

2. Se adaugă amestecand in permananta cate putin din supa de legume, astfel incat orezul sa fie mereu acoperit cu zeama. Se fierbe aprox. 20 minute, orezul trebuind sa ramana al dente. La sfarsit se amesteca cu restul de margarina/ulei si se condimenteaza cu sofran si piper.

TRUC
Se recomanda orezul de tip risotto, de ex. Vialone sau Camaroli.

 

Articole asemanatoare:

My title page contents