GourmetLa masa

Cremă de măsline. Numai bună de întins pe pâine

Măslinele sunt foarte îndrăgite de majoritatea dintre noi. Pot fi consumate în fel și chip, dar ce-ai zice de o cremă de măsline?

 

Cremă de măsline, numai bună de întins pe pâine

Porții: 4

 

Ai nevoie de:

100 g măsline verzi

800 g măsline negre

½ cană cu ulei de măsline

3-4 căței de usturoi

3-4 felii de franzelă sau pâine albă

 

Pregătești așa:

  • Măslinele (fără sâmburi), franzela înmuiată în apă și stoarsă foarte bine, uleiul și cățeii de usturoi se mărunțesc cu mixerul (sau se trec prin sita mică a mașinii de tocat carne), până când obții o cremă omogenă.
  • În caz că măslinele au fost prea apoase, poți da consistență cremei, adăugând puțin pesmet măcinat fin.
  • Prăjești câteva felii de pâine și servești crema. Poți da un aspect mai plăcut ornând cu câteva bucățele de măsline verzi.
  • Tot pentru decor poți folosi: rondele de castraveciori murați, fâșii de gogoșari proaspeți sau copți sau frunze de pătrunjel proaspăt.

 

Câteva sfaturi, de care poți ține cont:

  • Două-trei linguri de maioneză vor face și mai fină crema.
  • Dacă măslinele nu au fost sărate, nu uita să adaugi puțină sare în pasta de măsline.
  • Poți pregăti o astfel de cremă și din măsline verzi, dar și din măsline negre, combinate sau pregătite separat, după bunul plac. Este la fel de bună.

 

Related Articles

Back to top button