Friptură de vițel cu morcovi și praz, o friptură simplă, compusă și elegantă. Cu doar câteva ingrediente și câțiva pași simpli de urmat rezultă un al doilea fel complet și delicios.
Friptură de vițel cu morcovi și praz
Porții: 4
Pregătire: 1 oră și 40 de minute
Ai nevoie de:
1 kg carne de vițel
5 morcovi
1 tulpină de țelină
1 praz
ceapă
vin alb sec
ulei de măsline extra virgin
sare
piper
Pregătești așa:
1. Pentru a prepara această rețetă de friptură de vițel cu morcovi și praz, mai întâi cureți carnea de grăsime și țesut conjunctiv, apoi o legi cu sfoară și o pregătești pentru friptură. Într-o cratiță cu un strop de ulei, sare și piper rumenești puternic carnea până când se colorează uniform. Apoi o transferi într-un vas de copt în care adaugi ceapă, țelina și 1 morcov curățat și tăiat în cuburi.
2. Lași carnea să se coacă la 180 ° C timp de 10 minute, o amesteci apoi cu 1/2 pahar de vin și o coci din nou timp de 5 minute, astfel încât să se evapore bine alcoolul. Apoi adaugi 1 pahar de apă și lași carnea să se gătească timp de 50-60 de minute, întotdeauna la 180 ° C.
3. Între timp, cureți morcovii rămași și îi tai pe lungime. Pui apoi morcovii într-un vas cu apă clocotită pentru 5 minute, după care îi scurgi bine. Cureți prazul și îl tai rondele. Apoi îl rumenești într-o tigaie cu un strop de ulei și un praf de sare timp de 2 minute, acoperi și gătești timp de 3 minute. Adaugi morcovii și sotezi totul împreună pentru încă 5 minute.
4. Verifici gradul de gătit prin înțeparea temeinică a cărnii: dacă lichidul care iese este lăptos și ușor roz, este gata, moale și suculent. Servești friptura alături de garnitura de legume, stropind-o cu sosul gătit.