Cum să-ți alegi un prieten bun?

Cum să alegi un prieten bun? Acele persoane care pot fi prieteni buni nu sunt ușor de găsit. Mulți oameni consideră că prietenii buni sunt familia pe care o alegem. Prietenia este o parte foarte importantă a fiecărei ființe umane, iar experiența cu prietenii include atât momentele bune cât și pe cele rele ale vieții. O prietenie adevărată este pentru totdeauna și a te înconjura cu ceea ce este mai bun este o alegere personală.

Pe parcursul vieții, întâlnim mulți oameni, dar doar câțiva ne captează cu adevărat atenția și sunt pe parcurs de neînlocuit.

Cum să alegi un prieten bun? Iată 5 pași de urmat:

1. Normalitate

Normalitatea înseamnă a avea prieteni în toate etapele vieții: copilărie, școală, liceu, universitate, la locul de muncă etc. Mulți dintre acești oameni rezistă, alții pur și simplu dispar cu fiecare pas înainte. De obicei, rețeaua socială tinde să crească pe măsură ce înaintăm în vârstă și cercurile de prieteni se lărgesc. De asemenea, este adevărat că, odată deveniți adulți și maturi, devenim mai selectivi în clasificarea și definirea oamenilor care sunt prieteni adevărați.

2. Respect

Un prieten bun este persoana care te respectă și ține cont de opiniile tale. El nu te va umili niciodată și nici nu te va denigra. O astfel de persoană te va accepta așa cum ești și nu trebuie să te străduiești din greu pentru a o impresiona. Îți va accepta felul tău de a fi și nu îți va cere să te schimbi pentru a fi diferit. Îți va iubi atât abilitățile, cât și defectele. Un prieten bun îți va accepta personalitatea. La bine și la rău, poate spune ceea ce gândește sincer, dar niciodată cu intenția de a te răni.

3. Ascultare

Un prieten adevărat te va asculta întotdeauna și îi va păsa de ceea ce crezi. El va lua în considerare sentimentele, emoțiile și opiniile tale. Cei mai buni prieteni sunt interesați de ceea ce se întâmplă în viața ta și se vor simți îmbogățiți cu fiecare conversație pe care o au cu tine. O altă trăsătură a unui prieten bun este că trebuie să fie de încredere. Acesta va fi o persoană care nu te judecă niciodată și care ține secretele tale intime în siguranță. Nu va împărtăși niciodată nimic de-al tău cu alte persoane. Cu un astfel de prieten, vei fi mereu o persoană relaxată și vei putea împărtăși orice aspect al vieții tale, oricât de particular ar fi acesta.

4. Sinceritate și onestitate

Atunci când alegi un prieten bun, el trebuie să fie cinstit și sincer. El nu te va trăda niciodată și nu va profita de tine. Va fi și o persoană care, în plus, îți va recunoaște deschis succesele și nu te va zdrobi emoțional cu eșecurile tale. O prietenie bună te va sprijini mereu în tot felul de situații, oricât de dificile ar fi acestea. El va fi alături de tine împărtășindu-ți succesele, dar și problemele tale.

Pentru a te înconjura de prieteni buni este bine să alegi oamenii pe care îi admiri sau asemenea cărora ai vrea să fii. Prieteniile se influențează reciproc și acesta este un fapt. Cu cât petreci mai mult timp cu cineva, cu atât s-ar putea să ajungi să alegi unele aspecte pozitive.

5. Învață din experiențele anterioare!

Un sfat de mare ajutor: să înveți de la prietenii tăi anteriori. Dacă ai avut experiențe proaste cu alți prieteni, gândește-te la acele relații și gândește-te la ce a mers prost. Cu siguranță, vei ajunge la o concluzie importantă. Amintește-ți de caracteristicile negative ale acestor oameni. Dacă observi aceste tipuri de trăsături, probabil că nu este o idee bună să cauți prietenie cu oameni care au aceleași idei și moduri de a gândi.

My title page contents