ce cosmetice folosești pentru bebeluș

Brandurile de cosmetice organice și-au pus definitiv amprenta pe industria de beauty, iar tot mai multe mame vor să își obișuiască micuțul cu o îngrijire naturală de la cea mai fragedă vârstă. Află de ce produsele de îngrjire BIO sunt o alegere sigură și ce cosmetice folosești pentru bebeluși!

Bebelușii au o piele delicată și sensibilă, iar în primele luni de viață în care se dezvoltă sistemul imunitar este esențial să fii atentă la ce subtanțe îl expui.

Mizează pe ingrediente naturale, certificate organic și încearcă să limitezi pe cât posibil expunerea la chimicale – cu efecte adverse demonstrate asupra sănătății lui.

Ce cosmetice folosești pentru bebeluși? Vei avea nevoie de produse de îngrijire precum şampon, săpun, gel de duş, balsam, şerveţele umede, loţiuni de corp, ulei pentru bebeluşi, cremă de protecţie solară.

Cum le alegi pe ce mai potrivite pentru bebelușul tău?

Urmează aceste indicații când alegi produsele de îngrijire pentru micuțul tău:

  • Produse cu o formulă blândă, fără parabeni, parfumuri sintetice și non-iritante.
  • Citește eticheta cu atenție: optează pentru cele cu o formula blândă care nu conțin parfumuri sintetice, substanțe periculoase precum: parabeni, flatați sau triclosan, sulfați, coloranți artificiali, DEA (Dietanolamina, petrolat, aluminium sau metale grele
  • Produsele de îngrijire pentru bebeluși pe bază de ingredienet naturale sunt o alegere sigură pentru cei mai mulți dintre ei. Însă, dacă ai în familia ta cazuri de alergii sau astm, micuțul tău ar putea fi sensibil la anumite uleiuri vegetale sau plante din aceste produse
  • Termenul “hipoalergenic” poate fi înșelătore. Termenul înseamnă că produsul respectiv este mai puțin probabil să cauzeze o reacție alergică. Dar, asta nu înseamnă neapărat că formula acestuia este mai blândă pentru pielea bebelușului.
  • Evită cu orice preț parabenii! Aceștia afectează sistemul imunitar și cel endocrin. În locul lor ar trebui să găsești printre ingrediente uleiurile esențiale care au rol de conservare!

Cum alegi șamponul pentru bebeluși

Șamponul potrivit pentru bebelușul tău trebuie să aibă o formulă blândă și non-iritantă. Trebuie să curățe părul și scalpul într-un mod delicat fără a provoca iritații sau a fi prea dur pentru ochii bebelușului.

Frecvent, acest produs conține substanțe periculoase precum parabenii, SLS (Sodium Lauryl Sulfate) sau DEA (Dietanolamina) – care au efecte nocive asupra sistemului imunitar.

Acestea pot cauza reacții alergice sau pot sensibiliza pielea bebelușului. Optează pentru un șampon pe bază de ingrediente naturale ce îi oferă bebelușului tău îngrijirea delicată de care are nevoie!

Cum alegi produsele de curățare pentru bebeluși

Produsele de curățare nu lipsesc din kitul niciunei mame. Cum alegi săpunul sau gelul de duș potrivit pentru micuțul tău? Ține cont de faptul că pielea bebelușului este foarte delicată și optează pentru o formulă care să nu îl afecteze.

Evită produsele cu parfum artificial, coloranți, parabeni, triclosan, SLS și DEA. Acestea sunt potențiali iritanți și sunt asociate cu dezechilibre hormonale și reacții alergice.

Alege produse de curățare pe bază de uleiuri esențiale și ingrediente naturale.

Cum alegi loțiunea și uleiul pentru bebeluși

O mare parte dintre uleiurile și loțiunile pentru bebeluși conțin un ingredient care mărește riscul de alergii – lanolina.

Pentru a calma iritațiile care apar de la scutece poți apela la produse care conțin ulei de cocos și nu cele pe bază de uleiuri minerale sau vaselină.

Derivatele de Petroleum sunt asociate cu uscarea pielii și apariția eczemelor.

Poți folosi și ulei de cocos certificat ecologic datorită propietăților hidratante și antimicrobiene.

Cum alegi pudra pentru bebeluși

Pudra de talc este unul dintre cele mai utilizate produse de  îngrijire pentru bebeluși. Însă, aceasta poate pune în pericol sănătatea micuțului tău. Cum? Talcul poate fi inhalat de bebeluș și provoca afecțiuni respiratorii.

Optează pentru pudra fără talc, obținută din amidon de porumb. Fii atentă și la pudrele din comerț pot conține parabeni și ftalați – responsabili de dereglarea sistemului endocrin și apariția eczemelor.

Cum alegi protecția solară pentru bebeluși

Pielea bebelușului este mult mai sensibilă decât cea a unui adult. Asigură-te că îl protejezi de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Folosește de fiecare dată produse cu un factor de protecție solară de 50+ care nu conțin parabeni și parfumuri.

Cum alegi șervețelele umede pentru bebeluși

Tot mai mulți părinți apelează la șervețele umede ca o soluție rapidă de curățare.

Atenție, foarte mult dintre produsele disponibile pe piață conțin glicerină și multe alte ingrediente periculoase pentru micuțul tău.

Top 4 sfaturi de urmat când alegi cosmetice pentru bebeluși

  1. Evită produsele de protecție solară care conțin următoarele ingredient: oxybenzone, benzone și homosalate. Deși este important să te asiguri că bebelușul este protejat de razele ultraviolete, este la fel de important să nu conțină substanțe nocive.
  2. Evită uleiul mineral din uleiurile pentru bebeluși. Apelează la uleiul de cocos bio
  3. Evită produsele cu parfumuri artificiale
  4. Citește cu atenție eticheta produselor și evită ingredientele periculoase

Urmează aceste recomandări când alegi cosmeticele pentru bebelușul tău pentru a-i oferi un viitor sănătos și a-l feri de iritații, alergii și afecțiuni ale sistemului imunitar, endocrine sau chiar și dereglări hormonale.

My title page contents