Sfaturi pentru a crește imunitatea copiilor. 9 sfaturi de folos

Sfaturi pentru a crește imunitatea copiilor, de care e bine să ții cont. Există copii extrem de sensibili, care se îmbolnăvesc foarte des. Nu te îngrijora! Iată cum îi poți ajuta să facă față unei succesiuni de infecții recurente, inclusiv recomandări de stil de viață și propuneri de suplimente imunostimulatoare.

Ține cont de următoarele sfaturi pentru a crește imunitatea copiilor:

  • întârzie intrarea copilului mic în colectivitate, dacă e posibil;
  • nu forța perioada de recuperare;
  • deschide ferestrele;
  • copilul trebuie să doarmă și să mănânce bine;
  • să se spele des pe mâini;
  • să petreacă mult timp în aer liber;
  • administrează-i suplimente de vitamine;
  • atenție la produsele pe bază de plante;
  • atenție la antibiotice.

Sfaturi pentru a crește imunitatea copiilor. 9 sfaturi de folos

1. Ori de câte ori este posibil, întârzie intrarea copilului în comunitate

În comunitate, în general, dar mai ales la creșă/grădiniță: în sălile de clasă care, iarna și cu geamurile închise, devin spațiu colector de microbi. Acestea reprezintă un stres puternic pentru un sistem imunitar încă în formare. Pe de o parte, expunerea la microbi ajută la întărirea sistemului imunitar. Pe de altă parte, totuși, este o problemă dacă procesul de întărire și maturizare este încă în urmă.

2. Nu grăbi recuperarea

Observi că cel mic tușește mai puțin, febra a scăzut, nasul a încetat să curgă, dar, de fapt, copilul nu s-a recuperat complet. Deci, este mai bine să-l ții acasă încă una sau două zile, altfel boala poate recidiva.

3. Deschide ferestrele!

Nu fumați în casă și nu uitați, de asemenea, să aerisiți frecvent camerele.

4. Atenție la somn și nutriție

Copilul trebuie să doarmă un anumit număr de ore – cel puțin 10-12 ore între 3 și 5 ani, sau chiar mai mult dacă este mai mic – și trebuie să mănânce bine, urmând o dietă variată și echilibrată.

O dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, garantează o bună aprovizionare a organismului cu vitamina C, importantă pentru prevenirea infecțiilor. Alimentația sănătoasă, cu efect preventiv, începe încă de la naștere. S-a demonstrat că alăptarea exclusivă timp de cel puțin șase luni reduce riscul de infecții recurente la copii.

5. Spălați-vă (toți ai casei) des pe mâini

Răcelile, febra, gripa: Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor spune clar că spălarea mâinilor ne ajută să ținem bolile departe.

Cum? Este simplu: udați mâinile, distribuiți săpunul bine pe spatele mâinilor, palmă și spațiile între degete, frecați și clătiți. Și aveți grijă: nu sunt necesare substanțe de curățare antibacteriene, săpunurile obișnuite sunt suficiente.

6. Viața în aer liber – unul dintre cele 9 sfaturi pentru a crește imunitatea copiilor

Cu moderație și cu precauțiile potrivite (pe perioada bolii), un pic de soare este întotdeauna bun, pentru că ajută la remedierea vitaminei D, care conform diferitelor studii este foarte importantă în prevenirea infecțiilor. Dar, atenție: chiar și petrecând timp în aer liber nu vă asigură că veți asimila o doză bună de vitamina D, mai ales în lunile de iarnă și în regiunile mai puțin însorite. În aceste cazuri, medicul pediatru vă va putea recomanda un supliment.

7. Apelați la vitamine (cu supravegherea medicului)

Vitamina C și Vitamina D sunt importante pentru prevenirea infecțiilor, iar copiii sunt deseori deficienți la capitolul acesta. Pentru aceasta, poate fi utilă administrarea de suplimente de vitamina D, dar întotdeauna pe bază de rețetă.

8. Atenție la produsele pe bază de plante!

Chiar și pentru unele produse pe bază de plante – în special echinacea, probabil în asociere cu vitamina C – literatura științifică sugerează o utilitate minimă. Sfatul este să nu cumperi unele produse la întâmplare din magazinele naturiste sau din supermarket.

9. Atenție la antibiotice

Cu siguranță, un lucru care nu trebuie făcut dacă copilul trece prin infecții recurente este să-l protejezi cu antibiotice. Unii doctori încă o fac, atât independent, cât și răspunzând presiunii părinților, dar înainte de a administra aceste medicamente, ar trebui să fie sigur că acestea servesc cu adevărat situației în care se află copilul.

 

My title page contents