Cremă de orez cu vanilie și prune… un deliciu! Un desert care se pretează a fi pregătit în zilele blânde de toamnă. În plus, poți servi această cremă cu un sos de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau zmeură. De asemenea, o poți combina cu o cupă de înghețată de vanilie sau de ciocolată pentru o notă delicioasă. Combină după propriul gust!
Toamna este despre arome. Încearcă și tu combinația ta preferată!
Cremă de orez cu vanilie și prune
Porții: 4
Pregătire: 25 minute
Coacere: 30 minute
Ai nevoie pentru cremă de orez de:
1/2 litru de lapte
130 g zahăr
2 dl smântână proaspătă
80 g orez original
2 prune Regina Claudia
2 prune roșii
2 prune galbene
o păstaie de vanilie
1 vârf de sare
Ai nevoie pentru vafe/napolitane de orez expandat de:
100 g zahăr
30 g orez expandat (gen pufarine)
Pregătești cremă de orez cu vanilie și prune așa:
Mai întâi, torni laptele într-o cratiță, adaugi păstaia de vanilie tăiată pe lungime, orezul cu un praf de sare și lași la gătit aproximativ 20 de minute sau până când laptele a fost complet absorbit. Scoți apoi păstaia de vanilie, adaugi cele 130 g de zahăr și amesteci cu un blender de imersie până se omogenizează. Lași compoziția să se răcească.
Pentru a face vafele, torni zahărul într-o cratiță, adaugi două linguri de apă și lași pe foc până se formează un caramel auriu. Adaugi orezul expandat, amesteci și torni lingura crocantă pe o foaie de hârtie de copt, încercând să obții discuri subțiri.
Bați smântâna cu telul electric și o amesteci cu crema de orez. Speli prunele, scoți sâmburii, le feliezi și așezați o treime dintre ele pe fundul fiecărui pahar. Continui să alternezi straturile de frișcă proaspătă cu cele de orez și fructe. Lași crema să se răcească la frigider cel puțin o oră și apoi o servești cu „napolitane” crocante.