7 sfaturi ca sa iti protejezi familia de toxine

Copiii sunt cei mai vulnerabili la toxinele din mediu, deoarece organismul lor este in plina dezvoltare. Din pacate, pe piata exista aproximativ 85 000 de substante chimice. Prin urmare, toxinele sunt in toate si peste tot. Iata 7 sfaturi ca sa iti protejezi familia de toxine.

 

Cum faci sa iti iasa? Uite cum poti controla expunerea la aceste substante daunatoare, informandu-te mai mult cu referire la mancarea si apa pe care tu si familia ta le consumati.

Urmeaza aceste 7 sfaturi inspirate de mindbodygreen.com pentru a duce o viata cat mai ferita de toxine.

Mananca curat si verde.

Pesticidele se pot acumula in organismele copiilor si mai tarziu in viata pot fi generatoare de boli cronice. Asa ca, alege pentru familia ta alimente organice, de sezon, de provenienta locala. Citeste etichetele si pune-te la curent cu semnificatia simbolurilor care indica natura si provenienta produselor alimentare.

Spune nu produselor chimice de uz casnic.

Exista un motiv pentru care unele produse casnice destinate curateniei miros atat de puternic – ele pot fi foarte toxice. Sunt incarcate cu ftalati, cancerigeni si perturbatorii endocrini. Opteaza pentru produse naturale de curatenie sau apeleaza cu incredere la clasicul otet.

Atentie la antibiotice!

Sunt situatii cand copiii au nevoie de medicatie. Abuzul de antibiotice afecteaza flora intestinala si in final ajunge sa slabeasca imunitatea. Utilizeaza tratament antibiotic numai la recomandarea medicului si opteaza cat poti de mult si pentru remedii naturiste. Nu uita sa apelezi la probiotice.

Renunta la recipientele din plastic.

Chiar daca unele dintre ele sunt marcate ca necontinand BFA (bisfenol) , tot este posibil sa contina substante care influenteaza sistemul endocrin. Alege sticla si inoxul inoxidabil pentru a pastra si transporta alimentele.

Incurajeaza-ti copiii sa faca miscare.

Opteaza pentru activitati sportive in natura, care sunt foarte sanatoase pentru dezvoltarea acestora. In plus, miscarea stimuleaza eliminarea toxinelor din organism.

Nu exagera cu igiena.

Curatenia excesiva poate pune in pericol sanatatea copiilor. Desi pare ciudat, exista o explicatie pertinenta. Atunci cand igiena este dusa la extrem mor si microbii prietenosi, nu doar cei rai. Bacteriile, virusii si ciupercile pot interactiona cu celulele corpului nostru intr-un mod pozitiv. Un microbiom sanatos sustine sistemul imunitar, metabolismul si constructia de vitamine necesare corpului uman.

Simplifica!

Chiar si copiii se pot simti stresati. Expunerea la stres pe o perioada lunga de timp poate duce la inflamatie si boli cronice in corp.

My title page contents