Vinete a l’italiana sau un alt fel de melanzane alla parmigiana. Sau cum să te bucuri cât mai mult și mai diferit de vinete. Variante rapide de menuri de vară care să te ajute să petreci clipe faine alături de ai tăi.
INGREDIENTE
- 4 vinete medii
- 500 g sos de roşii (passat) sau sos de paste
- 200 g parmezan
- 400 g carne tocată de curcan
- 2 cepe
- sare
- piper
- 50 ml ulei măsline
- busuioc
MOD DE PREPARARE
1. Primul pas: cureţi vinetele de coajă. Le tai taie felii potrivite pe lungime și le condimentezi cu sare.
2. Lasă-le un pic să stea într-o sită ca să se pătrundă și să își elimine zeama.
3. Scurge-le de zeamă şi căleste-le în puţin ulei câte 3-4 minute pe fiecare parte.
4. Apoi le scoți din tigaie și le lași să se scurgă pe un prosop absorbant.
5. Separat, căleşte carnea tocată împreună cu ceapa tocată mărunt și cu boia de ardei dulce. Toarnă un pic câte un pic de apă si lasă să fiarbă încet. Condimentează cu sare şi piper.
6. Separat, tapetează o tavă cu ulei şi parmezan şi aşază un rând de vinete, unul de carne, unul de vinete, unul de carne, şi tot aşa până se termină compoziţia.
7. Deasupra, toarnă piureul de roşii şi rade parmezanul.
8. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade şi, după ce s-a rumenit, serveşte mâncarea ornată cu busuioc.