Ajvar dulce sau picant. Spune, tu ai încercat?! Ai auzit de ajvar? Probabil că nu, pentru că acest produs este o inovație pentru piața din România. Dacă afli care sunt ingredientele din care este preparat, ai putea spune că este zacuscă, dar nu e chiar zacuscă 100%. Mai degrabă se apropie de gustul chutney. Nici chutney nu știi ce este?!
Ei bine, este un sos dens și aromat, originar din India, care este folosit pe scară largă nu numai în bucătăria indiană, ci și în alte bucătării asiatice. Se prepară din fructe sau legume care sunt fierte cu o combinație de ingrediente precum zahăr, oțet, condimente, uneori chiar și cu ceapă sau usturoi.
Dar să ne întoarcem la ajvar, care se prepară din ardei roșii proaspeți, vinete și condimente de bază, proporția fiind net în favoarea ardeilor. Rezultatul este o pastă densă din legume, care seamănă, într-adevăr, cu zacusca, dar care spre deosebire de aceasta, care se consumă doar pe felii de pâine, mai are și alte moduri de servire. Practic, se poate consuma în orice moment al zilei, ca atare, ca ingredient în preparate, ca garnitură sau topping, la grătar, la picnic sau la birou. Bonusul, pe lângă aroma și gustul deosebite? O bogăție de fibre și vitamine A și C.
Ajvar Zacuscă de ardei roșii și Ajvar Zacuscă picantă de ardei roșii sunt produse pentru întreaga familie, naturale, fără conservanți și coloranți artificiali. Dacă vrei să faci cunoștință cu acest produs, îți propunem să începi prin a-l folosi ca ingredient secret într-o…
Mâncare de mazăre cu piept de pui. Ce spui?
Ai nevoie de: doi piepți de pui tăiați cuburi, Podravka Mazăre verde boabe 850g, o ceapă, două grăunțe de usturoi, două linguri de ulei de măsline (sau unt), o jumătate de cană de supă de pui (sau de apă), două-trei linguri de ajvar (dulce sau picant, după preferință), pătrunjel sau mărar tocat, sare și piper.
Cum se prepară
Condimentează cuburile de piept de pui cu sare, piper și boia de ardei dulce. Pune uleiul de măsline (sau untul) într-o tigaie mare, adaugă bucățelele de carne și prăjește-le până se rumenesc frumos. Scoate-le și pune-le într-un castron. În tigaia în care ai prăjit pieptul de pui, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și călește-le și pe ele un pic. Adaugă apoi mazărea, amestecă și toarnă supa de pui sau apa. Acoperă tigaia și lasă să fiarbă până când mazărea este fragedă. Dacă mai este nevoie, mai poți adăuga supă/apă. Când mazărea a fiert, adaugă bucățelele de carne și două-trei linguri de ajvar și mai lasă să dea în câteva clocote. La final potrivește gustul de sare și piper și adaugă pătrunjelul/mărarul tocat fin.