Mai exista speranta

Mai exista speranta. Oh, da! Si nu doar noi credem asta. Ci si artistii si actorii, regizorii si micii jurnalisti care au trait premiera musicalului „Micuta Dorothy”.

 

Sambata, am fost pentru prima data la Opera Comica. La premirea „Micuta Dorothy. Si nu oricum. Ci in calitate de insotitorii ai micutei jurnaliste Mara. Pentru ca ea, fiica mea, a fost ceva invitata in mod oficial sa scrie o recenzie a spectacolului.

Copii si spectacol

Si a fost manata de emotii de cand a aflat de invitatie pana cand a plecat acasa. „Mi-a placut mult, mami. Am avut legitimatie, am primita agenda, am participat la conferinta de presa. Sunt importanta, nu-i asa?

Cat de dragut e sa savurezi un eveniment. Sa te bucuri de muzica, de decoruri, de costume. Sa traiesti din plin povestea si sa iti doresti sa devii unul dintre personaje.

Mai exista speranta

Oare, v-am zis ca muzica de la „Micuta Dorothy” e scrisa de Marius Teicu? Si e asa de faina! Pentru ca redescoperi note si amintiri din copilarie. Te face si pe tine ca parinte sa fii deschis si bun. Sa fii fratele mai mare al copilului tau.

Insotitor de mic jurnalist

Tinerii gazetari au vazut cea mai noua productie din stagiune – spectacolul “Micuta Dorothy” (musical de Marius Teicu, regia: Antoaneta Cojocaru) – dupa care au participat la turul ghidat in culise. Si, mai ales, la conferinta de presa special organizata pentru ei. Copiii au fost incantati sa isi regaseasca numele pe lista de presa, sa primeasca ecusoane si agende personalizate. Incet- incet, ei au aflat ce se ascunde in spatele cortinei si au descoperit ce presupune participarea la un eveniment in calitate de ziarist cultural.

Mai exista speranta

Mai exista speranta

Fete si speranta

Si nu doar atat. Fiica mea, Mara, a fost insotita la fiecare pas de sora ei, Gloria. Pe alocuri mai activa si mai vorbareata. Mai curioasa si mai emotionata. Si tare le-a mai placut. Pentru ca, de sambata incoace, in fiecare seara isi doresc sa fie ba Zana Alba, ba Tic- Tic, ba vrajitoarea, ba leul Papanas.

Magia copilariei

Copilelor le-a placut. Si s-au simtit tare bine sa fie vedete, sa dea mana cu actorii, sa fie dincolo de cortina, sa experimenteze, sa atinga. Sa culeaga stele si sa mearga pe  cararea galbena. Pentru ca, nu-i asa, mai exista speranta?

Povestea

„Micuta Dorothy”, musicalul semnat de Marius Teicu, pe libretul Silviei Kerim, are la baza o poveste clasica din literatura universala devenita si una dintre cele mai de succes productii cinematografice muzicale ale tuturor timpurilor („Vrajitorul din Oz”, cu Judy Garland in rolul principal).

Micuta Dorothy, pornita in cautarea lui Oz, este insotita in aventurile sale de Tic-Tic, catelusul sau, si de prietenii sai, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea si Leul Papanas, povestea lui Dorothy fiind, de fapt, o lectie despre forta prieteniei, despre curaj si despre importanta acestora in depasirea tuturor greutatilor.

Mai exista speranta

Mai exista speranta

Pe urmele lui Dorothy

Dorothy este o fetita de 12 ani, care traieste intr-o ferma din Kansas, alaturi de matusa sa, Em, si unchiul ei, Harry, dar viseaza sa stea intr-un loc mai bun, “undeva, sub curcubeu”. Intr-o zi, Dorothy, in timp ce se afla in casa, este luata prin surprindere de catre o tornada, care o poarta, alaturi de catelusul ei, Tic-Tic, pana in Oz, indepartatul taram de basm.

OZ si speranta

Odata ajunsa acolo, Dorothy face cunostinta cu oamenii din tinuturile taramului Oz, unde ii intalneste pe Sperie-Ciori (omul de paie care isi dorea sa aiba si el putina minte), pe Leul Papanas (care dorea sa devina si el un leu curajos) si pe Omul de Tinichea (a carui dorinta era ca la el in piept sa bata o inima la fel ca la toti oamenii normali).

De ce? Unde? Cum?

Cand Dorothy afla de marele Vrajitor din Oz, care era in Orasul de Smarald, atunci ea se hotaraste ca trebuie sa-l caute si sa ajunga la el, pentru a-l ruga sa o ajute sa se intoarca acasa, la ferma sa din Kansas. Atunci cand cei trei prieteni pe care Dorothy i-a intalnit pe taramul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrajitor, s-au gandit ca ii poate ajuta si pe ei, indeplinindu-le dorintele.

Calatorie si speranta

Calatoria in care ei pornesc, pentru a-l gasi pe Vrajitorul din Oz, se dovedeste a nu fi una foarte usoara, dar datorita puterilor fiecaruia, reusesc impreuna sa scape de pericolele pe care le intalnesc in calea lor. Dupa un drum lung si extenuant, ei ajung la Marele Vrajitor din Oz, dar acesta nu e de acord sa-i ajute pe cei patru atat de usor, spunandu-le ca pentru a le indeplini dorintele trebuie sa treaca prin cateva incercari.

Probe si incercari

Astfel, ei ajung sa o omoare pe Vrajitoarea cea Rea din Apus, descopera povestea Maimutelor Inaripate, si, dupa toate aceste probe, se intorc in Orasul de Smarald, unde descopera ca Vrajitorul din Oz este de fapt un artist. Oz este cel care crede si viseaza si, astfel, ii face pe toti din jurul sau sa creada in magie, in sacru si in povestea lui

 

Distributia

 

Dorothy: Alexandra Giurca

Povestitorul, Paznicul: Valentino Tiron

Tic-Tic: Ciprian Chiriches

Zana Alba: Daniela Carstea

Sperie-Ciori:, Adrian Radulescu

Omul de Tinichea: Razvan Raduta

Leul Papanas: Matei Chioariu

Piticul Siretlic: Andreea Paraschiv

Maimutoiul Sef: Catalin Seimeanu

Vrajitoarea Zug: Corina Ivanov

Vrajitorul Oz: Valentino Tiron

 

Ajutoarele Maimutoiului Sef: Florin Craciun, Adrian Loghin, Vlad Milotoi, Tudor Morgovan, Tudor Morar, Vlad Troncea, Cosmin Vijeu, Rares Zimbran
Prietenii Piticului Siretlic*: Filip Cheaga, Denis Ciuca, Kaya Oscar Oostendorp, Irina Radulescu, Vlad Lacatus, Bogdan Toma

 

My title page contents