O bautura banala, dar cu efecte extraordinare. Ceaiul este tratamentul numarul unu atunci cand vine vorba de raceli, cand suferim de tot felul de afectiuni digestive sau ale pielii. Este excelent pe timp de iarna atunci cand vrem sa ne incalzim, si o boare de racoare baut pe timp de vara, rece de la frigider. Iata cateva trucuri.
In functie de plantele pe care le contine, spectrul sau de actiune este foarte larg. Daca nu iti este foarte drag, poate a venit timpul sa va imprieteniti. Ceaiul este o varianta ieftina si la indemana de a ameliora, trata anumite boli dar poate fi folosit cu succes si in cadrul diferitelor ritualuri de infrumusetare sau pentru ingrijirea casei si a gradinii.
Ceaiul odihneste ochii obositi sau umflati.
Inmoaie doua pliculete de ceai in apa calduta si apoi aseaza-le pe ochi timp de 20 de minute. Taninurile din ceai vor ajuta la dezumflarea zonei din jurul ochilor si vor contribui la relaxare.
Foloseste-l in loc de balsam de par.
Acesta ofera stralucire parului uscat. Utilizeaza-l la ultima clatire.
Combate mirosul neplacut al picioarelor.
Daca te confrunti cu aceasta problema, pregateste-ti zilnic o baie de ceai pentru picioare. Scufunda-ti picioarele pentru 20 de minute si ai scapat de mirosul neplacut al acestora.
Foloseste-l pe post de apa de gura.
Pentru a calma durerile de dinti sau pur si simplu pentru a-ti igieniza cavitatea bucala, clateste-te cu ceai de menta in care adaugi un praf de sare. Menta este antiseptica, contine mentol, care ajuta la calmarea durerii la contactul cu pielea.
Fragezeste carnea.
Ceaiul negru te va ajuta sa fragezesti chiar si cea mai tare carne. Pune 4 lingurite de ceai negru intr-o oala cu apa calda, nu care fierbe, si lasa pentru 5 minute sa se infuzeze. Strecoara si adauga condimentele care iti plac, pune carnea in aceasta marinada si las-o peste noapte.
Spala podelele de lemn cu ceai.
Prepara o cantitate mai mare de ceai si las-o la racit. Inmoaie o carpa curata, stoarce-o bine si curata podeaua.